AK Parti ve MHP’de meclis üyelikleri için kriter
tekden site sağı sünnet
Haber
13 Şubat 2024 - Salı 07:50 Bu haber 241 kez okundu
 
AK Parti ve MHP’de meclis üyelikleri için kriter
Cumhur İttifakı’nda başkanlardan sonra meclis üyesi mesaisi başladı
SİYASET Haberi
AK Parti ve MHP’de meclis üyelikleri için kriter

Yerel seçime sayılı günler kala partilerin seçim mesaisi sürüyor. AK parti bütün belediye başkan adaylarını açıkladı. Şimdi çalışmalar belediye meclis üyelikleri için yapılacak. Bu çalışmalar ise MHP ile birlikte yürütülecek.

 

AK Parti hem parti bazında hem de Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarını belirledi. Şimdi MHP ile meclis üyelikleri için mesai başlayacak.

 

İki parti; iş birliği yaptığı seçim çevrelerinde, belediye meclisi aday listelerini birlikte hazırlayacak. Daha önce iş birliği yapılan yerlerde, 2019 yerel seçimlerindeki oy oranına göre dağılım yapılacak. Önceki yerel seçimde iş birliği yapılmayan yerlerde ise yeni bir hesaplamaya gidilecek.

 

LİSTELER GENEL MERKEZE TESLİM EDİLECEK

 

AK Parti'nin ilçelerde oluşturduğu 5 kişilik heyetler, belediye meclislerinin 2 katı aday adayını il yürütme kurullarına bildirecek. İl yürütme kurulları, taslak listeleri genel merkeze iletecek. Genel başkan yardımcılarının başkanlığında oluşturulan kurullar, listeleri değerlendirecek. Çalışmanın 16 Şubat Cuma günü tamamlanması planlanıyor.

 

Liste oluştururken, belediye meclisinde her 4 üyeden birinin kadın, birinin ise gençlerden oluşması hedefleniyor. Belediye meclisi üyesi adayları içerisinde, hukukçu, mühendis, mimar gibi mesleklerden yeteri kadar aday bulunmasına da özen gösterilecek. Partilerde görev alma süreleri dikkate alınacak. Uzun süredir parti için faaliyet gösterenlere öncelik verilecek.

 

Listelerin 19 Şubat'ta seçim kurullarına teslim edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, Parti, ve, MHP’de, meclis, üyelikleri, için, kriter,
Yorumlar
Haber Yazılımı