AK PARTİLİ VEKİL: ÜRÜN BOLLUĞU OLUNCA FİYATLAR DÜŞECEK
tekden site sağı sünnet
Haber
12 Nisan 2022 - Salı 23:18 Bu haber 1656 kez okundu
 
AK PARTİLİ VEKİL: ÜRÜN BOLLUĞU OLUNCA FİYATLAR DÜŞECEK
AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, yaşanan yüksek enflasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.
SİYASET Haberi
AK PARTİLİ VEKİL: ÜRÜN BOLLUĞU OLUNCA FİYATLAR DÜŞECEK

 İngiltere’de pandemi döneminde maaşların ödenmediğini ileri süren, enflasyonun dünyadaki bir yangın olduğunu Avrupa’nın Türkiye’den daha kötü olduğunu ifade eden Nergis, “Pandemiden kaynaklı üretimde yaşanan sıkıntılar ve sorunlar haliyle üretim vatandaşın tüketimini karşılamayınca fiyat yükseliyor. Önümüzdeki sezon mutlaka pazarda bu yangın inecek. Ürün bolluğu olunca fiyatlar düşecek” dedi.

Kayseri’de bir televizyon programına katılan Milletvekili Hülya Atçı Nergis, asgari ücrette Ağustos ayında enflasyona bağlı olarak bir artış olacağını dile getirerek, ekonomiyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu ve enflasyona bağlı yangının dünyada yaşandığını sadece Türkiye bu yangının olmadığını ileri sürdü. Nergis, şunları söyledi;

“Maalesef hayat pahalılığı var. Maalesef enflasyon var. Tüm dünyada yangın var. Bize has değil. Pandemiden sonra bütün dünyada enerji fiyatları korkunç yükseldi. Avrupa, Amerika’da birçok yerde enerji fiyatlarında ve savaşın çıkmasıyla birlikte arttı. Bütün sektörleri etkilendi. Doğalgazın yükselmesi benzin fiyatların yükselmesi demek herkesin etkilenmesidir. Üretim ve tüketim zincirinde herkesin nasibini alması demek.

ÇİFTÇİLERE, HAYVANCILIĞA VE İŞVERENE BÜYÜK DESTEKLER OLACAK

Yaşanan sıkıntılar sadece bizim meselemiz değil. Bütün dünyanın meseledir. Bunlar etkili oldu. Biz ciddi anlamda da, hükümet gayret ediyor, çalışıyor. Teşvikler var. Çiftçilere destekler var. Hayvancılık için destekler var. Meclisteki vergilerle ilgili SGK borcu ile ilgili işverenlere yönelik devlet destekleri ile ilgili düzenlemeler var. Vergi cezalarının ve SGK cezalarının ertelenmesi ile taksitlendirilmesi ile ilgili çalışma var.

TÜRKİYE OLARAK PAYIMIZI ALDIK

Dolaysıyla önümüzdeki süreç iyi olacak. Yaza geliyoruz. Pandemideki sürecinde kapanma oldu. Birçok sektörde fabrikalar kapandı çalışmadı. Bütün dünyada öyle oldu. Üretimin nakliye zincirinde kopmalar oldu. O sistem kurulamadı. Yurtdışında ihracat yapmak gibi ve ithalat gibi ciddi ödemeler oluyor. Dünyada sistem yeniden oturmadı. Bizde Türkiye olarak payımızı aldık.

AVRUPA BİZDEN KÖTÜ; İNGİLTERE’DE MAAŞLAR ÖDENMEDİ

Avrupa bizden kötü. Dünyanın diğer ülkeleri kötü. Benim bir arkadaşın ablası İngiltere’de çalışıyor. Diyor ki; pandemi sürecinde çoğu çalışan maaş alamadı ve yarı maaş aldı diyorlar. Enerji fiyatları yükseldi. Doğalgaz ve elektrik fiyatları arttı diyor. Bütün dünyada yangın var. Bu enflasyonu bilmeyen ülkeler enflasyonla tanıştı. Türkiye’ye has değil.

MUTLAKA PAZARDA YANGIN İNECEK

Pandemiden kaynaklı üretimde yaşanan sıkıntılar ve sorunlar haliyle vatandaşın üretimi tüketimi karşılamayınca fiyat yükseliyor. Önümüzdeki sezon mutlaka pazarda bu yangın inecek. Ürün bolluğu olunca fiyatlar düşecek. Henüz her ürüne rahat ulaşılamıyor. Yurt dışına ihracat yapılıyor. Ürün bollaştıkça rahatlayacağız. Bu kadar olmaz. Allah’ın izniyle düşecek. Daha öncede yaşadık. Dünyanın geçtiği bu imtihandan Türkiye’de geçecek. Hükümet çalışıyor. Çalışacak.

VATANDAŞLARIMIZ SERZENİŞLERİ HAKLI

Vatandaşlarımız serzenişleri haklı. Bu yangın her yerde var. Bizlerde takip ediyoruz. Kardeşlerimiz, geniş ailemiz takip ediyoruz. Onlardan bize de geliyor. Bizde tüketiciyiz. Bunlar aşacak.

AĞUSTOS AYINDA ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ OLABİLECEĞİ SÖYLENİYOR

Mutlaka devletin organları bakanlıklar düzeyince Cumhurbaşkanımız düzeyinde değerlendiriliyordur. Özel sektörde değerlendirme oluyor. Asgari ücrette artış olması gerekiyor. Ağustos temmuz ayında, Tüik ve ilgili yerlerden açıklama geldi ve ağustos ayında olabileceğini söyleniyor. (Bakanlığın asgari ücrette artış olmayacağı açıklaması hatırlatılınca) Yapılacak diye biliyorum. Bu piyasa koşulları belli olmuyor. Belki iyiye doğru gidecek. Yaz sezon ile birlikte düşüş olabilir. İhtiyaçta olmayabilir. Asgari ücretin paydaşları var. Sadece devlet değil. İşverende var. Özel sektörü de karşınıza alıp onlarla birlikte çalışma yapmalısınız. Bilemiyorum. İhtiyaç olursa bu değerlendirme olur.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, PARTİLİ, VEKİL:, ÜRÜN, BOLLUĞU, OLUNCA, FİYATLAR, DÜŞECEK,
Yorumlar
Haber Yazılımı