KAYSERİ ÜRÜNLERİNİ SATAMIYORUZ, TURİZMİ BİTİRDİK TARIMDA GERİ KALDIK
tekden site sağı sünnet
Haber
12 Nisan 2022 - Salı 22:32 Bu haber 1692 kez okundu
 
KAYSERİ ÜRÜNLERİNİ SATAMIYORUZ, TURİZMİ BİTİRDİK TARIMDA GERİ KALDIK
İYİ Partili Kazım Yücel, Kayseri’nin en büyük eksikliğinin bazı şehirlerin giriş ve çıkışlarına yapılan alış veriş merkezlerinin bir benzerinin kentin giriş ve çıkışlarında olmaması olduğunu söyledi.
GÜNDEM Haberi
KAYSERİ ÜRÜNLERİNİ SATAMIYORUZ, TURİZMİ BİTİRDİK TARIMDA GERİ KALDIK

Yücel, Kayseri’den geçen yolcuların alış veriş yapacakları bir ortamın oluşturulmamasına bağlı transit geçiş olduğunu ve Kayseri ürünlerini satma gibi bir imkanı değerlendirilemediğini ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Kayseri’nin turizm, ekonomi, tarım ve birçok alanda eksiklerini tek tek sıralayan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, neler yapılacağını da tek tek sıraladı. Kayseri’nin birçok şehir gibi gelişmiş, geliri en üst seviyede, mevcut potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Yücel, meclisteki konuşmasında sözlere yer verdi;

TARIMDA GERİ KALDIĞIMIZA BAKIYORUZ

“15 yıldır siyasetti, sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. Başka şehirlere gittiğimde belediyeci gözüyle bakmak istiyorum. Tarımdan bakarsanız kuzeye doğru bir Hollanda. Kutuplara yakın. Biz Ekvator’a yakınız. Ama tarımda geri kaldığımıza bakıyoruz. Bunlar belediyeciliğin işi değil. Ama toplumda bunlar hepimizin görevi duyarlı olması gereken durumdur. Şehrimizi kalkındırma adına duyarlı olmamız gerekiyor.

KENDİ KENDİMİZE ÇALIP OYNUYORUZ

Şehrimizi başka yerlerde gezerken şöyle değerlendiriyorum. Çok büyüdük. Çok geliştik diyoruz. Rakamlara bakmıyoruz. Klasik rakamlar var. 8’di, 10’du 15 olduk diyoruz. Maraş’a gidiyorum valla yapmışlar. Urfa’ya gittim olmuş. Antep’e gidiyorum süper. Ankara’ya gidiyorum yarım saatte şehri terk ediyorum. Konya’ya gidiyorum alt geçitlerinin hepsini kullanıyorum. Bunu şehrimde istiyorum. Olabilirde. Adana’ya gidiyorum festival var. Kayseri’de bir gün pastırma sucuk festivali yaptık mı? Belediye başkanlarımız patlıcan festivali yapıyor. Köy halkı ile yapıyoruz. Mahalle sakinleriyle yapıyoruz. Kendi kendimize çalıp oynuyoruz. Adana’ya festival için gelen 1,5 milyon yerli turist var. Oteller dolu. Alışveriş merkezleri dolu. Lokantalar dolu. Neden kendi şehrimde yok. İç bir hareketlilik oluyor. Kayseri meydanında ünlü sanatçı, sinema sanatçılarını getirip Kayseri pastırmasını sucuğunu, kedi bacağını, patlıcanını, mantısını tanıtmayalım. Yerlisini ekşisidir gibi ürünleri var bizde. Biz bunu bir bahane ile çevre illerde oturan oradaki hanımefendiye eşine Kayseri’de o sanatçının konserine götürmezsen konuşmam senle diye söylettirmiyoruz. Niye yapmıyoruz. Kayseri çevre iller arasında en büyük il. Ne otoban aldık ne hızlı tren aldık. Bari bunu alalım.

KAYSERİ ÜRÜNLERİNİ SATAMIYORUZ

Kayseri giriş ve çıkışlarında. Örnek verdiğim bir durum. Afyon, Denizli, Balıkesir, Bursa, Kırıkkale’yi hatırlayın. Orada bir AVM yapmışlar. Biz şehir içinde AVM’lere göz yumuyoruz. Şehir dışından gelen ve başka şehre giden insana Kayseri ürünlerini satamıyoruz. Şehrin dışından gelen ve kentten gelip geçen yolculara para harcanan, yerli ürünlerin alındığı, ev hanımlarımızın ürettiklerinin alıp satılacağı bir yerler oluşturabiliriz.

TURİZMİ BİTİRDİK

Kapadokya gibi bir yer, turizm bölgesi var. Turizmi bitirdik. 1980’li yıllarda turizmi iyi hatırlıyorum. Alman turistler gelirdi. Halıcılar Almaca öğrenirdi. Ben emsaller bilir ki; orada değişik insanlar görürdük. Ben Kayseri’de bunu görmüyorum. Kapadokya’ya 4 milyon turist geliyor. Ben abartılı konuşmuşum. Turistin Kayseri’ye gelmesi için 60 milyar liraya hızlı tren kurulmalı demişim. Buralara gelen yabancı turistler zengin. Bir otel odasında bin, 5 bin 10 bin avro harcayan turistler. Dünyanın ilk hastanesi Kayseri’de. Bunu kitaptan mı bakıp okusun. Eski belediye başkanına rica ettim. Kapadokya’ya gelen turistler bizim hava alanını kullanıyorlar. Kayseri içinden otobüsleri geçsin Kapadokya’ya giderken dedim. Ama olmadı. Biz bu turistlere şehrimizde bin dolar harcatsak. Ayda 10 bin turist çeksek. Belediye bütçesinden bahsettik. Tam 1.8 milyar liralık bütçe harcadık. Gelen turist bin dolar harcayabilir. Belediye bütçesi kadar para çekebiliriz.

SOSYAL HAYAT TALAS DIŞINDA YOK

Talas ilçemizde üniversitelerle birlikte sosyal hayat gelişiyor. Talas’a gidiyorum ve orada oturmak istiyorum. Talas ayrı bir dünya. İstanbul’un Etileri gibi. Kayseri’de kadın cinayetleri, darplar, asayiş olayları işte bunların olmamasından kaynaklanıyor ve artıyor. Sosyal hayat olmamasından kaynaklanıyor.”

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAYSERİ, ÜRÜNLERİNİ, SATAMIYORUZ,, TURİZMİ, BİTİRDİK, TARIMDA, GERİ, KALDIK,
Yorumlar
Haber Yazılımı