Ersan TEMİZEL Erken başladı…
tekden site sağı sünnet
Yazı Detayı
07 Ağustos 2022 - Pazar 08:58 Bu yazı 28 kez okundu
 
Erken başladı…
Ersan TEMİZEL
erstemizel38@gmail.com
 
 

Kaldığı yerden devam ediyor...

Spor Toto Süper Lig’de yeni bir sezon başladı. Heyecanla beklenen sezon diyecektim ama maalesef futbolseverlerde eski heyecan, eski takımlarıyla ilgili yakın takip ve transferleri değerlendirme gibi bir ilgiyi görmedim.

Ki bu ilgi bu saatten sonrada olacağını anmıyorum. Belki insanlar tuttukları takımların maçını izleme yada özetini izleme yada skorunu öğrenme adına takibin dışında futbolla çokta ilgileneceğini sanmıyorum. Çünkü insanların gündemi ekonomi ve geçim derdi…

Neyse biz konumuza dönelim. Kayserispor ligde ilk maçını deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Ligin güçlü ekiplerinden Beşiktaş ile ilgili yorumlar, oynayacağı yada oynadığı futbolla ilgili değerlendirmelere bakıldığında yukarıda bahsettiğimiz gibi ligin tadı olmayacak düzeyde. İlgi veya futbol izleme noktasında bir getirisi yada böyle bir sezonun yaşanmayacağını gösterdi.

Tabi ki Kayserispor ile ilgili söyleyeceğim şu. Transfer yapamadı. Mevcut kadro korundu. EN azından mevcut kadronun korunmasının takımın ligde başarılı olma noktasında önemli olacağını hatta bu sezon için Kayserispor gençlerinin vitrine çıkacağı bir dönem olacak gibi. Yani sezon bittiğinde olumsuz bir gelişme olmazsa Kayseispor alt yapısından Türk futboluna yeni isimler kazandırabilir.

Maç istatistiklerine gelince… Maalesef hakem hataları, futbola hakem müdahaleleri erken başladı. Çünkü akşam Beşiktaş’ın kazanamayacağı maç, Kayserispor’un 10 kişi kalmasıyla birlikte Beşiktaş’ın maçı kazanma şansı yakaladığı bir duruma geldik. Ama öyle olmadı. 10 kişi kalan rakibi direndi ve Beşiktaş bir şey yapamadı.

Ta ki; o kadar duraklamanın olmadığı, sakatlanmanın bile yaşanmadığı bir maçın sonuna 8 dakika uzatma veriyorsunuz. O kadar saçmalık ki; oyunun durmadığı karşılaşmada verilen 8 dakikalık duraklamada Beşiktaş7a hediye edilen gol, hediye edilen galibiyet var.

Beşiktaş hakkı ile bu galibiyeti aldığını düşünüyorsa, ligde başarılı olacağını hesap ediyorsa bu oyunla bir alt olmaz. Kayserispor ise önüne bakmalı ve biraz daha performans artırarak gelecek haftalarda acilen galibiyetler almalı. İlk haftalarda galibiyetler almak zorundalar çünkü hakem hataları yada müdahaleleri kaldığı yerden devam ediyor.

 
Etiketler: Erken, başladı…,
Yorumlar
Haber Yazılımı