Ersan TEMİZEL KAYSERİSPOR AVRUPA KUPALARINA GİDER Mİ?
tekden site sağı sünnet
Yazı Detayı
27 Şubat 2022 - Pazar 09:32 Bu yazı 12 kez okundu
 
KAYSERİSPOR AVRUPA KUPALARINA GİDER Mİ?
Ersan TEMİZEL
erstemizel38@gmail.com
 
 

Spor Toto Süper Lig’de haftalar ilerliyor ve ligdeki sıralamada üç aşağı beş yukarı şekilleniyor. Şampiyon belli gibi. Çünkü herkes Trabzonspor’un şampiyon olması için çalışıyor ve kaybetmesini kimse istemiyor. Artık VAR odasından bile bunun için müdahaleler yapıldığını Kayserispor Trabzonspor maçında gördük.

O nedenle kim şampiyon olacak nasıl olacak tartışması yada düşüncesine gerek yok. Haftalar öncesinde bir şampiyonun olması da ligin tadını bırakmadığı gibi sosyal medyada Trabzonspor’un aleyhine pozisyonlarda maçların hakemlerinin düdük çalmadığını da görüyoruz. O nedenle ligin tadı kalmadı.

Ligde şimdi bu sezon kim küme düşecek kim Avrupa kupalarına katılacak ve Galatasaray’ın hali ne olacak düşüncesi hakim. Ki; Galatasaray’ın yaşadığı sıkıntılı süreç için sadece Galatasaraylılar kendilerine dert etmiyor ligdeki bütün takım taraftarları iyi veya kötü anlamda kendilerine bu durumu dert ediyorlar.

Gelelim bize. Kayserispor yakaladığı ivmeyi sürdürüyor. He ne kadar Trabzonspor karşısında mağlubiyet alınsa da sarı-kırmızılı takım ortaya koyduğu mücadele takdir edilecek derecede idi. Belki rakip iyi oynadı ama Kayserispor ayağındaki topu kaptırarak adeta goller hediye etti. Net pozisyonlarda buldu. Ama değerlendiremedi. Sonuç olarak Kayserispor şuana kadar olan performansı ve bundan sonrada ortaya koyacağı performans ile ligde çok daha iyi yere gelecektir.

Sezon başında kulübün hedefi ise, ligde orta sıralarda yer almaktı. Aslında bazı şanssızlıklar sonrasında hedeflenen yere çok ileri haftalarda geldik. Ama şuan için çok iyi. Önümüzdeki haftalarda alacakları birkaç galibiyet takımın daha iyi yere gelmesini sağlayacak hatta Avrupa kupalarına katılma noktasında da iyi bir sırada yer alırız.

Kayserispor Avrupa kupalarına katılabilir mi sorusunu yönelttiğimizde ise bu hedefin olmasını herkes istiyor. Ki istenmeyecek bir durum da değil. Ancak orada başarılı olmak adına ciddi bir maddi güce ihtiyaç var. Yani bu takım kadrosuna iyi transferlerle takviye şart. Ve mevcut kadroyu korumakta gerekli.

Şunu da unutmamak gerekir, ligde Trabzonspor haricinde hiçbir takımında Avrupa kupalarına katılma gibi isteği arzusu yok gibi. Birbirlerine hediye etme yolunda ilerliyorlar. Sadece Türkiye Kupasında takımların iddiası var. Oradaki iddiada en azından bu sezon kulüp müzesine bir kupa götürme amacı yatıyor. Yoksa Avrupa kupalarına katılma hayali yada hedefi yok.

Nedenine gelince. Döviz kurundaki yükseliş, özellikle Eruo’daki artış kulüplerin şuan ki mevcut ödemelerinde bile zor durumda kalmasına neden oldu. Yeni bir sezon, Avrupa kupalarında oynamayı garantileyen takımların var olan ağır ödemelerin yer aldığı bütçelerine en az iki kat yeni yük getireceği malum. O yüzden herkes ligin ilk sıralarına son haftalar yaklaştıkça altın tepsi içinde birbirlerine sunmaya devam edecektir.

 
Etiketler: KAYSERİSPOR, AVRUPA, KUPALARINA, GİDER, Mİ?,
Yorumlar
Haber Yazılımı