Ersan TEMİZEL GEÇEN SEZONU UNUTMAYALIM; SOSYAL MEDYADA YANLIŞ YAPILIYOR…
tekden site sağı sünnet
Yazı Detayı
01 Kasım 2021 - Pazartesi 08:19 Bu yazı 10 kez okundu
 
GEÇEN SEZONU UNUTMAYALIM; SOSYAL MEDYADA YANLIŞ YAPILIYOR…
Ersan TEMİZEL
erstemizel38@gmail.com
 
 

 

 

Kayserispor’un son 5 haftalık sürecini öncelikle analiz edelim.

Sarı-kırmızılı takım, 5 haftadır oynadığı maçlarda 1 beraberlik, 3 mağlubiyet ve 1 galibiyet aldı…

Kayserispor, son 5 haftada 4 puan toplama başarısı gösterdi ve ligde puanını 10 puana sahip. Ligde sıralaması ise bu hafta itibarıyla 10’uncu sırada…

Ligde geride kalan 11 haftalık sürece baktığımız da geçen sezonun en iyi takımları yine ligin üst sıralarında yer alırken bazıları da beklenmedik bir şekilde ligin alt sıralarında. Fenerbahçe bile bakıldığı zaman son haftalardaki kayıp büyük ve sıkıntılı bir dönem geçiriyor.

Ligdeki diğer takımların bulundukları sıra bizi ilgilendirmiyor, biz kendimize bakmalıyız. Diyoruz belki. Hepimiz.

Ama işin aslı öyle değil. Ligde artık iyi takımlar, sıkıntılı takımlar, sahada başarı gösteremeyen takımların sıralanışı da şekillendi… Kimse banana diyemez. Oynadığınız takımın ligdeki durumu bile önemlidir…

Tekrar Kayserispor’a dönecek olursak geçen sezonu hep birlikte hatırlamalıyız. Neden mi? Geçen sezon maç kazanmakta zorlandığımız gibi rakip takımlar karşısında dirayet bile gösteremedik. Gösteremiyorduk…

Sıkıntılı günleri unutmayalım. O günler de teknik direktör değişimleri, takımın sahada başarılı bir futbol ortaya koyamaması, anlatılamayan sorunlar, neler neler yaşadık.

Bu sezon Kayserispor için bu korku yok. Olduğunu da kimse söyleyemez. Bazı maçlar haricinde oynanan futbolu eleştirmek haksızlık olur…

Takımın başında Hikmet Karaman var. Veya başka hoca olabilir. Ancak takım içindeki durum, kadro ve bazı durumları dikkate alırsak bulunduğumuz yer, rakipler karşısında oynadığımız oyunu küçümsememek gerekir.

Belki beklentilerimiz çok büyük olabilir. Bu yönüyle bizlerde takımımızın ilk 5 takım arasında oynamasını, her maçta galibiyet sevinci yaşamayı çok isteriz. Ama bu mümkün değil. O nedenle Kayserispor için bu sezon beklendi ilk 10 arasında tamamlamak, bunu başarırsak da sevinmemiz gerekir…

Kayserispor taraftarı son zamanlarda bu yönüyle büyük bir beklenti içindeler. Haklı olarak. Bizlerde tabiî ki iyi bir Kayserispor, iyi bir sonuç alarak geçen sezon yaşadıklarımızı yaşamamak istiyoruz.

Ancak bu kolay olmayacağını hepimizin bilmesi gerekir.

Kayserispor kaybettiği son 3 maçta oynadığı rakiplere iyi bakalım. Kazandığı Karagümrük gibi takım ve diğer takımlar ligde Kayserispor’un üst sırasındalar. Oynadıkları futbol da çok iyi. Oyuncular, takım oyunu her şey tam yerine oturmuş durumda.

Ki bu hafta Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek Kayseispor’un Giresunspor maçı beraberliğinden sonra oynadığı ve oynayacağı Fenerbahçe maçı ligde üst sıralardaki takımlar. Bu maçlardan alınacak puan yada puanlar kolay olmayacağı gibi, elimizin boş kalması, boş dönmemizde mümkün olacak. Şuan için Karagümrük maçını öyle yada böyle kazanmış olmamız güzel bir durum. Çünkü rakip belli, durumu belli, oyuncu kapasitesi belli. Kayserispor’da iyi bir kadroya sahip ancak kadronun tam anlamı ile oturması (sakat oyuncuların sayısı artmaması halinde) zaman alacağını biliyorduk. O nedenle takımın başında Hikmet Karaman olması, olmamasını isteyenlere sormak gerekir. Bu gerçeği değiştirmeniz mümkün olacak mı? Eğer bizler futbolu iyi biliyor olsaydık sanırım kulüpler büyük paralar ödeyerek takımın başına teknik adamlar getirmezlerdi. O yüzden beklemek, biraz daha sabırlı olmak gerekir.

Tam burada önemli bir konuya değinmekte gerekir. Son zamanlarda sosyal medya üzerinde haklı veya haksız, doğru veya yanlış, gerekçemiz var olsa bile Hikmet Karaman düşmanlığı yapmak yanlış. Bu Hikmet Karaman’a değil Kayserispor’a zarar verir. Kayserispor takım oyuncularına zarar verir.

Her takımın içinde, her takım oyuncuları arasında gruplaşma veya benzeri sorunlar olur. Olmakta. Bunu engellemek, önlemek, bu sorunu çözmek teknik heyetle yönetimin sorunudur. Biran önce çözmeleri durumunda takımlar başarılı bir şekilde yoluna devam eder.

O nedenle, gelen sosyal medya üzerinden bunları yapmak yerine bir süre daha takımın seyrini ve yoluna nasıl devam edeceğini izleyelim. Bende endişeliyim ama geçen sezonu, ondan öncekini dikkate aldığımızda, bulunduğumuz yer ve her maça kazanabiliriz iddiasıyla çıkıyor olmamız bile Kayserispor için şuan duyduğumuz güvendir. Acele etmeyelim. Takım bizim. Kayserispor bizim.

Her zaman değişim, değiştirmek çözüm olmayabiliyor. Olmaz da.

 
Etiketler: GEÇEN, SEZONU, UNUTMAYALIM;, SOSYAL, MEDYADA, YANLIŞ, YAPILIYOR…,
Yorumlar
Haber Yazılımı