Cumhurbaşkanı 3 bakan yardımcısını görevden aldı; Sebebi ilginç
tekden site sağı sünnet
Haber
08 Ocak 2024 - Pazartesi 06:51 Bu haber 2613 kez okundu
 
Cumhurbaşkanı 3 bakan yardımcısını görevden aldı; Sebebi ilginç
Maldivler cumhurbaşkanı Pazar günü üç bakan yardımcısını, en yakın komşusu ve adaların ekonomisini yönlendiren turizmin çoğunun kaynağı olan Hindistan'a karşı aşağılayıcı yorumlar yayınlamaları nedeniyle görevden aldı.
DÜNYA Haberi
Cumhurbaşkanı 3 bakan yardımcısını görevden aldı; Sebebi ilginç

Başkan Mohamed Muizzu, Malsha Shareef, Mariyam Shiuna ve Abdulla Mahzoon Maajid'in eski adıyla Twitter olan X'teki paylaşımları nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı.

 

Üçü, Başbakan Narendra Modi'nin resmi X hesabında Hintli gezginler için Hindistan'ın Lakshadweep takımadalarının el değmemiş plajlarını tanıtan gönderilerine yanıt veriyordu. Lakshadweep, Hindistan anakarasının güneybatı kıyısında yer alır ve Maldivler'e benzer.

 

 

Pek çok Hintli ünlü tatil ve balayı için Maldivler'i ziyaret ediyor ve bunlardan bazıları sosyal medyada bu yorumları kınadı.

 

“Maldivler hükümeti, sosyal medya platformlarında yabancı liderlere ve üst düzey kişilere yönelik aşağılayıcı ifadelerin farkındadır. Maldivler Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, bu görüşlerin kişisel olduğunu ve Maldiv hükümetinin görüşlerini temsil etmediğini belirtti.

 

Maldivler'de bilinmeyen sayıda Hintli askeri personel görev yapıyor. Seçim sırasında Muizzu, ülkesinin egemenliğine tehdit oluşturabileceklerini söyleyerek bunların kaldırılması için bir platformda kampanya yürüttü.

 

Hindistan ordusunun bilinen faaliyetleri arasında, Hindistan tarafından bağışlanan iki helikopterin işletilmesi ve denizde mahsur kalan veya felaketle karşı karşıya kalan insanların kurtarılmasına yardım edilmesi yer alıyor.

 

Geçtiğimiz on yıl boyunca Hindistan ve Çin, doğu-batı ana nakliye rotası üzerinde yer alan Maldivler'de nüfuz kazanmak için rekabet halindeydi. Maldivler, Çin'in Asya, Afrika ve Avrupa'da ticareti ve Çin'in etkisini genişletmek için limanlar, demiryolları ve yollar inşa etmeyi öngören Çin'in "Kemer ve Yol" girişiminin bir parçası haline geldi.

 

Muizzu, göreve seçilmesinden bu yana ilk ikili ziyareti için Pazar gecesi Çin'e doğru yola çıktı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Cumhurbaşkanı, 3, bakan, yardımcısını, görevden, aldı;, Sebebi, ilginç,
Yorumlar
Haber Yazılımı