Yeni film, öldürülen Japon doktorun Afgan mirasının yaşamasını sağlıyor
tekden site sağı sünnet
Haber
05 Ocak 2024 - Cuma 08:24 Bu haber 2622 kez okundu
 
Yeni film, öldürülen Japon doktorun Afgan mirasının yaşamasını sağlıyor
Savaşın harap ettiği Afganistan'daki bir çölü yeşile çevirmek için yıllarca çalışan Japon doktor Tetsu Nakamura'nın olağanüstü yaşamı ve şiddetli ölümü üzerine bağımsız İngilizce belgesel, onu yeni bir izleyici kitlesine tanıtırken onun insani başarılarını da onurlandıracak.
DÜNYA Haberi
Yeni film, öldürülen Japon doktorun Afgan mirasının yaşamasını sağlıyor

Nakamura'nın çalışmalarından etkilenen film yönetmeni Kenji Yatsu, 1998'den itibaren 21 yıl boyunca, Nakamura'nın Afgan savaşı tüm şiddetiyle sürerken bir kanalın kazılmasına dahil olması da dahil olmak üzere 1.000 saatlik görüntü çekti. 4 Aralık 2019'da Celalabad'da beş kişiyle birlikte kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından vurularak öldürüldü.

 

62 yaşındaki Yatsu, Kyodo News'e yakın zamanda verdiği bir röportajda, "Dr. Nakamura'nın yaşam tarzının, Ukrayna-Rusya savaşı ve son İsrail-Hamas çatışması gibi belirsizliklerle dolu bir dünyada yaşayan insanları cesaretlendireceğini düşünüyorum" dedi.

 

"Birçok insanın ölümcül çatışmalardan sıkıntı çektiği bir dönemde, Dr. Nakamura'nın bize bıraktığı şeyin insanlıktaki samimiyeti ve ortak iyiliği bir kez daha ateşleyecek güce sahip olduğuna her zaman inandım" dedi.

 

Nakamura'nın çalışmaları genellikle Japon televizyonlarında yer aldı ve görüntüler Japonca bir belgesel haline getirildi; ancak Yatsu ve TV yapım şirketi Nihon Denpa News Co.'daki meslektaşları, şimdi özellikle dünya çapındaki bir izleyici kitlesini hedefleyen bir düzenleme hazırlıyor ve bunu göndermeyi planlıyorlar. 2024 mali yılında uluslararası bir film festivaline. Proje için kitlesel fonlama yoluyla 9 milyon yenden (61.000 ) fazla para toplandı.

 

Japon yardım grubu Peshawar-kai'nin yerel temsilcisi olan Nakamura, 1980'lerde Afganistan ve Pakistan sınırı yakınında tıbbi yardım sağlamaya başladı.

 

Ancak kronik gıda kıtlığının ve kuraklık nedeniyle temiz suya erişim eksikliğinin yol açtığı yetersiz beslenmeye ilacın çözüm olmadığının farkına vararak, Afganistan'daki krizin temel nedenlerinden en azından bazılarını ele almak için kuyu açma ve sulama inşaatı projelerine girişmeye karar verdi. sağlık krizi.

 

Nakamura, "bir su kanalı topluma 100'den fazla kliniğe hizmet ediyor" mantrasına uygun olarak, Celalabad yakınında Marwarid Kanalı adında yaklaşık 25 kilometre uzunluğunda bir kanalın inşaatına başlayarak kurak çölü tarım arazisine dönüştürme çabalarına öncülük etti. 2003 yılında ülkenin doğusunda tamamlanacak ve 2010 yılında tamamlanacak.

 

Japonya'nın güneybatısındaki ana vilayeti Fukuoka'daki eski bir su alma bentinde kullanılan bir tekniğin kopyalanmasıyla, su yolu yerel halkın bakımını kolaylaştıracak şekilde inşa edildi ve o zamandan bu yana tarımsal üretimin canlanmasına katkıda bulundu ve on binlerce mültecinin geri dönmesine olanak sağladı. onların vatanı.

 

Peşaver-kai'ye göre, sulama sistemlerinden gelen su artık civardaki yaklaşık 650.000 sakinin ihtiyacını karşılıyor.

 

Nakamura, Asya'nın Nobel Ödülü olarak adlandırılan 2003 Ramon Magsaysay Ödülü'nü kazandı ve insani çalışmaları nedeniyle Ekim 2019'da kendisine fahri Afgan vatandaşlığı verildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yeni, film,, öldürülen, Japon, doktorun, Afgan, mirasının, yaşamasını, sağlıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı