Ünlü oyuncudan acı haber; Ayla Algan hayatını kaybetti
tekden site sağı sünnet
Haber
05 Ocak 2024 - Cuma 07:57 Bu haber 2637 kez okundu
 
Ünlü oyuncudan acı haber; Ayla Algan hayatını kaybetti
Uzun süredir gözlerden uzak bir yaşam süren tiyatro ve sinema oyuncusu Ayla Algan, geçirdiği beyin kanaması sonucu 86 yaşında yaşamını yitirdi.
GÜNDEM Haberi
Ünlü oyuncudan acı haber; Ayla Algan hayatını kaybetti

Sanatçının ailesinden alınan bilgiye göre, Algan, saat 19.00 sıralarında evinde senaryo okurken aniden rahatsızlandı. Yakınlarının çağırdığı ambulansla Taksim Acıbadem Hastanesine kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği belirtilen Algan, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ömrünün son dönemine kadar İstanbul Drama Sanat Akademisinde eğitim veren Ayla Algan için 6 Ocak Cumartesi günü saat 10.30'da İBB Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek.

 

AŞİYAN MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLECEK

 

Sanatçının cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde öğle ezanı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'na defnedilecek.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AYLA ALGAN İÇİN TAZİYE MESAJI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yaşında vefat eden tiyatro sanatçısı Ayla Algan için taziye mesajı paylaştı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müziğinin usta ismi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, çok değerli Ayla Algan Hanımefendi'nin vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN TAZİYE MESAJI

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı, yönetmen, şarkıcı ve eğitmen Ayla Algan için başsağlığı diledi.

 

Yılmaz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

 

"Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müziğinin kıymetli ismi, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nün sahibi Ayla Algan'ın vefatından üzüntü duydum. Usta sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ünlü, oyuncudan, acı, haber;, Ayla, Algan, hayatını, kaybetti,
Yorumlar
Haber Yazılımı