Putin’den vatandaşlık hamlesi geldi
tekden site sağı sünnet
Haber
05 Ocak 2024 - Cuma 07:42 Bu haber 296 kez okundu
 
Putin’den vatandaşlık hamlesi geldi
Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus ordusuna katılan yabancılar için vatandaşlık sürecini hızlandırdı
DÜNYA Haberi
Putin’den vatandaşlık hamlesi geldi

Başkan Vladimir Putin Perşembe günü, Ukrayna'da 22 ay süren savaşın ortasında ülkenin ordusuna katılan yabancılar için Rus vatandaşlığına giden yolu hızlandıran bir kararnameyi imzaladı.

 

Hareket, Moskova'nın Ukrayna'daki askerlerini göçmen toplamak da dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle yenilemeye çalıştığı dönemde geldi.Rusya, daha fakir Orta Asya ülkelerinden yüzbinlerce insan için bir mıknatıs konumunda ve bunların çoğu her yıl vatandaşlık istiyor.

 

Putin, Ukrayna'ya 300.000 yedek askerin askere alınması için kısmi seferberliğin duyurulmasından kısa bir süre sonra, ilk kez Eylül 2022'de Rus ordusuyla sözleşme imzalayan yabancılara hızlı vatandaşlık izni verdi.

 

En az bir yıllık sözleşme imzalayan ve en az altı ay boyunca aktif çatışmalarda yer alan göçmenlerin, Rusya hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarını veya ülkede üst üste beş yıl boyunca Rusya Federasyonu altında yaşadıklarını göstermeden vatandaşlık başvurusunda bulunmalarına izin verildi. Oturma izni, eşler ve çocuklar da başvuruda bulunabiliyordu, o zamanki Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre yetkililerin bu başvuruları üç ay içinde karara bağlaması gerekiyordu.

 

 

Mayıs 2023 tarihli bir başka Putin kararnamesi de prosedürü basitleştirdi: En az altı ay boyunca aktif çatışmalara katılmaya ilişkin madde kaldırıldı ve Kremlin'in Ukrayna'daki “özel askeri operasyonu” sırasında en az bir yıllık sözleşme imzalayan herkes de kaldırıldı. eşleri ve çocukları olarak hızlandırılmış prosedüre başvurmalarına izin verildi.

 

Perşembe günü imzalanan kararname vatandaşlık yolunu daha da hızlandırdı ve bu tür başvurulara ilişkin kararın üç yerine bir aydan fazla sürmemesi gerektiğini söyledi.Kremlin'den Putin'in neden bu değişikliğe karar verdiğine dair hemen bir yorum gelmedi.

 

Yeni kararname, Rus şehirlerinde göçmenleri hedef alan polis baskınlarına ilişkin medyada düzenli olarak yer alan haberler sırasında geldi. Raporlara göre, bu tür baskınlarda gözaltına alınanlara sıklıkla orduyla sözleşme imzalamaları teklif ediliyor ve hatta baskı yapılıyor. zorunlu hizmete uygun olup olmadıklarını belirlemek için kayıt ofislerine.

 

Bağımsız Novaya Gazeta gazetesinin haberine göre, en son baskında yılbaşı gecesi St. Petersburg'da gerçekleşti ve 3.000'den fazla göçmen sokaklarda gözaltına alındı. erkeklerin askere alınması.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Putin’den, vatandaşlık, hamlesi, geldi,
Yorumlar
Haber Yazılımı