İsrail Gazze’de kıyı bölgelerinin kontrolünü bırakmayacağını açıkladı
tekden site sağı sünnet
Haber
05 Ocak 2024 - Cuma 07:31 Bu haber 226 kez okundu
 
İsrail Gazze’de kıyı bölgelerinin kontrolünü bırakmayacağını açıkladı
22 binin üzerinde sival halkı katleden İsrail, Gazze için yaptığı planda kıyı bölgelerinde güvenlik kontrolünü sağlayacaklarını açıklayarak kıyı bölgelerden çekilmeyeceğini duyurdu
DÜNYA Haberi
İsrail Gazze’de kıyı bölgelerinin kontrolünü bırakmayacağını açıkladı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Perşembe günü yaptığı açıklamada, yerel Filistinlilerin Gazze Şeridi'ndeki sivil işleri yürüteceğini, İsrail'in ise mevcut çatışma sona erdikten sonra kıyı bölgesinin güvenlik kontrolünü sürdüreceğini söyledi.

Gallant, günlük basın brifinginde çatışma sonrası Gazze vizyonunu özetledi ve "savaş hedeflerine ulaşıldıktan sonra Gazze Şeridi'nde hiçbir İsrail sivil varlığının olmayacağını" söyledi.

 

"Gazze sakinleri Filistinlidir, bu nedenle İsrail'e düşmanlık yapılmaması şartıyla Filistinli kurumlar sorumlu olacaktır" diye ekledi.

 

Çatışmanın ardından Gazze'de güvenliği kimin denetleyeceğine ilişkin olarak bakan, İsrail'in Hamas'ın Gazze'yi yönetmesine veya halkının güvenliğini tehlikeye atmasına izin vermeyeceğine ve bu nedenle Gazze'deki operasyonel hareket özgürlüğünü saklı tutacağına söz verdi.

 

Gallant, İsrail'in çatışmanın III. Aşaması olarak adlandırdığı, baskınlar, "terör" tünellerinin imhası, hava ve kara faaliyetleri ve özel operasyonları içerecek olan aşamaya geçeceğini söyledi.

 

Akşamın ilerleyen saatlerinde İsrail Hükümeti Basın Bürosu, İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarının III. Aşamasının savaş hedefini özetleyen bir bildiri yayınladı: bölgede kalan "terör" sıcak noktalarının aşındırılması.

 

Açıklamada, "Gazze Şeridi'nin güney bölgesindeki operasyonel çabalar, Hamas liderliğini ortadan kaldırmaya ve rehinelerin geri dönüşünü sağlamaya odaklanıyor." ifadesine yer verilirken, çatışmaların "gerekli görüldüğü sürece devam edeceği" vurgulandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İsrail, Gazze’de, kıyı, bölgelerinin, kontrolünü, bırakmayacağını, açıkladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı