Japonya’daki deprem; 92 ölü 242 kişi kayıp
tekden site sağı sünnet
Haber
05 Ocak 2024 - Cuma 07:36 Bu haber 241 kez okundu
 
Japonya’daki deprem; 92 ölü 242 kişi kayıp
7.6 büyüklüğündeki depremle birlikte ardından artçı sarsıntı olarak 10 kadar 5 büyüklüğünde depremler yaşayan Japonya’da ölü sayısı arttı
DÜNYA Haberi
Japonya’daki deprem; 92 ölü 242 kişi kayıp

Japonya'nın merkezi Ishikawa vilayeti, 7,6 büyüklüğündeki bir dizi deprem sonrasında çıkan yangın ve enkaza dönen binalar nedeniyle bazı insanlar hayatını kaybetti.

Şu ana kadar Japonya’da deprem bölgesinde yapılan çalışmalar sonucunda en az 92 kişi öldü ve 242 kişi kayıp.

Japonya'nın merkezi Ishikawa vilayeti ve çevresinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki bir dizi depremden dört gün sonra ölü sayısı 92'ye yükselirken, kayıp kişi sayısı 200'ü aştı. ve arama çabaları yoğunlaşıyor.

 

Ulusal haber ajansı Kyodo'nun valilik yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Cuma günü yerel saatle sabah 9.00 itibarıyla Ishikawa'da toplam 242 kişinin kaybolduğu bildirildi.

 

Depremin ardından, en çok zarar gören sahil kenti Wajima'da hâlâ 40'tan fazla insan gömülmek ve çökme altında mahsur kalmakla karşı karşıya.Japon Öz Savunma Kuvvetleri, polisle işbirliği yaparak yaklaşık 4.600 personelin katılımıyla çabalarını genişletti ve İtfaiye birimleri arama çalışmalarını hızlandıracak ve kayıp kişilerin güvenliğinin doğrulanmasını sağlayacak.

 

Kyodo, Japonya Jeo-uzaysal Bilgi Kurumu'nun son tahminlerine dayandırarak, depremler sırasında Wajima şehrinin merkezinde çıkan büyük yangının ardından 4,5 futbol sahası büyüklüğüne eşdeğer yaklaşık 48 bin metrekarelik bir alanın yok olduğunu bildirdi. .

 

Toprak kayması nedeniyle 10'dan fazla yerde yol kapanması nedeniyle temel malzemelerin teslimatı hâlâ zorlu bir süreç olmaya devam ederken, 700'den fazla kişi de il genelinde izole topluluklarda mahsur kaldı.

 

Bölgenin altyapısı ciddi aksaklıklar yaşadı; yaklaşık 30.000 hane elektrik kesintisi yaşadı ve 13 şehir ve kasabada 80.000 hane su kesintisi yaşadı.

 

Yerel basında çıkan haberlere göre, yaklaşık 33.000 kişi Ishikawa'daki yaklaşık 370 tahliye merkezinde kalırken, tuvalete erişim de dahil olmak üzere sanitasyonla ilgili sorunlar da acil endişeler olarak ortaya çıktı.

 

Pazartesi günü Ishikawa'nın Noto bölgesinde sığ derinlikte 7,6 büyüklüğünde bir dizi güçlü deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı bunu resmi olarak 2024 Noto Yarımadası Depremi olarak adlandırdı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Japonya’daki, deprem;, 92, ölü, 242, kişi, kayıp,
Yorumlar
Haber Yazılımı