Aliyev’den Fransa’nın Ermenistan’ı silahlandırdığı iddiası
tekden site sağı sünnet
Haber
11 Ocak 2024 - Perşembe 07:42 Bu haber 438 kez okundu
 
Aliyev’den Fransa’nın Ermenistan’ı silahlandırdığı iddiası
Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'den Nikol Paşinyan'a: Bizim iznimiz olmadan gerçekleştiremezsiniz
DÜNYA Haberi
Aliyev’den Fransa’nın Ermenistan’ı silahlandırdığı iddiası

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa'nın Ermenistan'ı yeni bir savaş için silahlandırdığını söyledi. Aliyev ayrıca Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın önerdiği "Barış Kavşağı" projesiyle ilgili Azerbaycan'ın izni olmadan gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İkinci Karabağ savaşıyla hezimete uğrayan Ermenistan'ın hala daha Batı'dan destek gördüğünü ve Fransa'nın bu konuda ön planda olduğunu söyledi. Ermenistan'ı silahlandırmanın amacının Azerbaycan'ı baskı altında tutmak olduğunu kaydeden Aliyev, "Bugün Ermenistan'ı silahlandıran, destekleyen, askerlerini hazırlayan ve bir sonraki savaşa hazırlayan ülke Fransa'dır." ifadelerini kullandı.

 

İlham Aliyev, bu sözlerini başkent Bakü'de canlı yayında yerel televizyon kanallarına verdiği röportajda dile getirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Aliyev, İkinci Karabağ savaşıyla hezimete uğrayan Ermenistan'ın hala daha Batı'dan destek gördüğünü ve Fransa'nın bu konuda ön planda olduğunu ifade etti.

"FRANSA ERMENİSTAN'I YENİ BİR SAVAŞ İÇİN SİLAHLANDIRIYOR"

 

Ermenistan'ı silahlandırmanın amacının Azerbaycan'ı baskı altında tutmak olduğunu ve bu çalışmaları da 'Azerbaycanlıların rahat yaşamasını engellemeye yönelik plan' olarak ifade eden Aliyev, "Bugün Ermenistan'ı silahlandıran, destekleyen, askerlerini hazırlayan ve bir sonraki savaşa hazırlayan ülke Fransa'dır. Bu nedenle Fransa'nın politikasının Kafkasya'da gerginliğe yol açtığını söylediğimde tam da bunu kastetmiştim" dedi.

 

"BİZİM İZNİMİZ OLMADAN GERÇEKLEŞTİREMEZ"

 

Öte yandan Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın önerdiği "Barış Kavşağı" projesine de değindi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Aliyev’den, Fransa’nın, Ermenistan’ı, silahlandırdığı, iddiası,
Yorumlar
Haber Yazılımı