Japonya’daki depremde ölenlerin sayısı 200’ü aştı
tekden site sağı sünnet
Haber
11 Ocak 2024 - Perşembe 07:51 Bu haber 486 kez okundu
 
Japonya’daki depremde ölenlerin sayısı 200’ü aştı
Yeni yılın ilk günü meydana gelen orta Japonya'daki depremde ölenlerin sayısı 200'ü aştı, 100'ün üzerinde kişinin kimliği bilinmiyor. Bu arada 6 büyüklüğünde bölgede yeni bir deprem yaşandı.
DÜNYA Haberi
Japonya’daki depremde ölenlerin sayısı 200’ü aştı

Yerel yetkililer yaptığı açıklamada, Japonya'nın merkezindeki Ishikawa Eyaleti ve çevresindeki bölgeleri vuran güçlü yeni yılın ilk günü meydana gelen depremde ölü sayısının 200'ü aştığını, 100'den fazla kişinin hala kayıp olduğunu, ciddi şekilde etkilenen bölgede geniş çaplı bir arama operasyonunun başlatıldığını söyledi.

 

Yerel polis, 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından büyük bir yangının çıktığı Wajima'daki içi boşaltılmış bir pazarın çevresine yaklaşık 100 personel konuşlandırarak operasyonu birkaç gün boyunca yürütecek.

 

Valilik hükümeti, Salı öğleden sonra itibarıyla 202 kişinin öldüğünün doğrulandığını, 102'sinin ise kayıp olduğunu söyledi. Bu rakam, tahliye edildikten sonra ve afetle ilgili diğer nedenlerden dolayı hayatını kaybeden altı kişiyi içeriyor.

 

26.000'den fazla insan hala Ishikawa Eyaletindeki tahliye merkezlerinde barınırken, Shika kasabasının üç noktasında yeni koronavirüs ile yaklaşık bir düzine enfeksiyonun rapor edilmesinin ardından bulaşıcı hastalıkların yayılmasına ilişkin endişelerin arttığını söylediler.

 

Valilikteki 250'den fazla ilkokul, ortaokul ve lise Salı günü kış tatilinin ardından yeniden eğitime başlarken, Wajima ve Suzu'dakiler de dahil olmak üzere 90'dan fazla okul, tesislerin zarar görmesi nedeniyle derslere başlayamadı.

 

Artçı şoklar da bölgeyi sarsmaya devam ediyor; bunlar arasında, saat 18:00 civarında, Niigata Eyaleti, Nagaoka'da Japonya'nın sismik yoğunluk ölçeği 7'ye göre 5'in altında kaydedilen 6,0 büyüklüğündeki bir deprem de var. Salı.

 

Savunma Bakanı Minoru Kihara Salı günü yaptığı açıklamada, kurtarma operasyonlarına katılan Öz Savunma Kuvvetleri personelinin sayısının 200 civarında artarak yaklaşık 6.300'e çıktığını söyledi.

 

Belediye yönetimi ve itfaiye ekiplerine göre, Wajima pazarında yaklaşık 48.000 metrekarelik alana yayılan yaklaşık 200 bina yangında kül oldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Japonya’daki, depremde, ölenlerin, sayısı, 200’ü, aştı,
Yorumlar
Haber Yazılımı