Emekli maaşım ne kadar oldu? İşte öğrenmenin yolu
tekden site sağı sünnet
Haber
11 Ocak 2024 - Perşembe 08:15 Bu haber 2165 kez okundu
 
Emekli maaşım ne kadar oldu? İşte öğrenmenin yolu
2024 Ocak ayı emekli maaşı ne kadar alacağım, zamlı emekli maaşım ne kadar oldu hesabı yapanlara maaşlarını hesaplama yöntemi…
EKONOMİ Haberi
Emekli maaşım ne kadar oldu? İşte öğrenmenin yolu

2024 Emekli maaş zam oranları belli oldu., Enflasyonun açıklanmasıyla birlikte memur emeklileliri yüzde 49 maaşlarında artış yaşayacak. SGK ve Bağ-kur emeklisi ise yüzde 37,57 oranında maaşlarına zam alacaklar.

 

Hükümetin emekli maaşları ile ilgili enflasyon oranında yapılacak artışın yanı sıra refah payını artırması bekleniyor., En düşük emekli maaşının 11 bin lira olması hedefleniyor. Bunun ilgili bir çalışma olduğu ve önümüzdeki günlerde açıklama yapılması bekleniyor.

 

Enflasyon oranının ortaya çıkması ile birlikte emekli, 2024 emekli maaşım ne kadar oldu sorusunu sormaya başladı. İşte emekli maaşınız zamlı olarak ne kadar olduğunu e-devlet üzerinden hesaplayabilirsiniz.

 

O yöntem…

 

1-e-devlet hesabınıza girin

 

 

2-Daha sonra aramada Çalışma hayatına aratarak bu bölüme girin

 

 

3-Çalışma hayatında emekli bölümüne geçin

 

 

5-Emekli bölümünde  4A Emekli İşlemleri-4A Emekli Ödeme Bilgilerinı tıklayın.

 

 

6-Burada çıkan 1 / 2024 Dönemi için 2108685361 Tahsis Numaralı 4A Emekli Ödeme Bilgileriniz bölümünde Net aylık tutarını rakamını 26 ile çarptığınız zaman yeni emekli (kök maaşı) maaşınız ortaya çıkıyor.

 

 

Hükümet bu hesaplama sonrasında ortaya çıkar rakam haricinden refah payını daha önce en düşük emekli maaşı 7500 TL olacak ifadesine benzer bir değerlendirme yaparak, AK Parti kulislerinde bu oranının 11 bin liraya çıkartılması konuşuluyor.

 

Çıkartılması durumunda kök maaşınız 11 bin liranın altında ise, refah phayı ile maaşınız 11 bin liraya çıkartılacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emekli, maaşım, ne, kadar, oldu?, İşte, öğrenmenin, yolu,
Yorumlar
Haber Yazılımı