Ankaragücü ligden düşürülüyor mu?
tekden site sağı sünnet
Haber
13 Aralık 2023 - Çarşamba 20:48 Bu haber 2763 kez okundu
 
Ankaragücü ligden düşürülüyor mu?
Ankaragücü takımının durumunu o takım için verilen darp cezasına benzetildi ve ligden düşürüldüğü örnek gösterildi
SPOR Haberi
Ankaragücü ligden düşürülüyor mu?

Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca’nın Rizespor maçı sonrasında maçın hakemi Halil Umut Meler’e attığı yumruk ve taraftarında tekmeleri sonrasında Ankaragücü takımı ile ilgili verilecek karar bekleniyor.

Bir kulübün benzer durumdan dolayı ligden düşürüldüğü hatırlatılan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, çok açıklamada bulunmadı ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun  (PFDK) adres gösterdi.

Kara gece olarak Türk futboluna tarhine giren hakeme yumruklu saldırı ile ilgili ikinci kez kameraların karşısına geçen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Geçmiş yıllarda Bağcılar Gençlergücü kulübünün karıştığı bir darp olayının ardından ligden düşürülmesini örnek gösteren bir gazetecinin "Ankaragücü ile ilgili de böyle bir karar çıkar mı?" sorusuna Büyükekşi, "Faruk Başkanımızı tanıyoruz, böyle bir kişi değildi. Konu adalete gitmiştir, adalet gerekeni yapmıştır. Konuyla ilgili kararı PFDK verecek" yanıtını verdi.

"FARUK BAŞKANIMIZI TANIRIZ, BÖYLE BİR KİŞİ DEĞİLDİ"

Basın toplantısına katılan bir muhabirin "Geçen sene Bağcılar Gençlergücü takımı aynı şekilde hakeme bir darp olayı gerçekleşti ve olaylar oldu. Ve o takım bir alt lige düşürüldü. Biraz evvel açıkladınız aslında PFDK buna yani cezalara karar verecek dediniz ama sizin görüşünüz bu emsal kararlara göre mi olacak veya farklı mı olacak?" sorusuna TFF Başkanı Büyükekşi şu yanıtı verdi; "Aslında olaya şu açıdan bakmamız çok önemli. Buradaki olay, biz yıllardan beri Faruk Başkanımızı da tanıyoruz, böyle bir kişi değildi, siz de tanıyorsunuz mutlaka. Bir sağlık durumu mu oldu, ne oldu bilemiyoruz ama bizim konumuz bu değil şu anda.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ankaragücü, ligden, düşürülüyor, mu?,
Yorumlar
Haber Yazılımı