ARTIK HAYALLER İŞ, UMUTLAR KAZI KAZAN OLDU
tekden site sağı sünnet
Haber
01 Mart 2022 - Salı 11:21 Bu haber 4385 kez okundu
 
ARTIK HAYALLER İŞ, UMUTLAR KAZI KAZAN OLDU
Ekonomik sıkıntının yaşandığı şugünlerde iş bulma umudunu yitiren insanlar, hayallarin yerine iş bulmayı umudun yerine ise milli piyangonun kazı kazanları koydu. Her gün seyyar milli piyango bayileri önünde kalabalık oluşması dikkatlerden kaçmıyor.
YAŞAM Haberi
ARTIK HAYALLER İŞ, UMUTLAR KAZI KAZAN OLDU

İş bulma umuduyla sabah evinden çıkan insanlar yada borç yükü altından kalkmak isteyen vatandaşlar bu ekonomik sıkıntıdan kurtulmak için çözüm arıyorlar. İy bulma umudunun artık hayal olduğuna dikkat çeken bazı insanlar, hayalleri olan milli piyangonun kazı kazanlarındaki ikramiye artık umutları olmuş durumda.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan milli piyangonun seyyar bayilerinden her gün içerisinde ev hanımı, inşaat işçisi, öğrenci, esnafı, işsizi birçok insan kazı kazan alıyorlar. Her bir seyyar bayinin başında kalabalık topluluk oluşturan vatandaşlar, kısa süre önce kentte kazı kazandan bir kişiye çıkan 2 milyon lira ikramiyeyi hatırlatarak, belki kendilerine de bu ikramiyenin çıkabileceğini ifade ediyor.

İnşaat işçisi bir kişi, geçmiş kış dönemlerinde en azında sahip kenarlarındaki şehirlerde kısa sürelide olsa iş imkanı bulduklarını ama bu yıl iş bulamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını söyledi. İnşaat ustası, yevmiyelerin çok ucuz olmasına karşın en azından eve ekmek götürebilme adına buna da razı olduklarını ama umutları olan iş imkanının şuan için hayal duruma düştüğünü ifade etti. Kazı kazandan çıkabilecek ikramiyeye umut bağladığını aktararak, borç almak suretiyle evinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşıladığını anlattı.

Bir öğrenci ise arkadaşıyla birlikte aldığı kazı kazanlardan küçük miktarda ikramiye çıkmasına sevindi ama ailelerinin ekonomik anlamda sıkıntıları olduğunu belirterek daha çok paraya ihtiyaç olduğuna işaret ettiler.

Seyyar bayilere kazı kazan almak için gelen vatandaşların her birinin ayrı hikayesi olması ve umutlarını buradan çıkacak ikramiyeyeye bağlamaları satışı çok yapmalarından dolayı seyyar bayileri sevindirse, onlarda bu durumun iyi olmadığını ve insanların kurtuluş, ekonomik sıkıntıları atlatma adına milli piyango ikramiyelerini umut olarak gördüklerini anlattılar. Seyyar bayiler, geçmiş yıllara göre ve özellikle 2 milyon lira kazı kazandan Kayseri’de bir kişiye ikrameyi çıkmasıyla birlikte kazı kazan satışlarında büyük oranda satış patlaması yaşandığına işaret ettiler.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ARTIK, HAYALLER, İŞ,, UMUTLAR, KAZI, KAZAN, OLDU,
Yorumlar
Haber Yazılımı