Baskılar Bitmeden Basın Bayramı Nasıl Kutlanacak
tekden site sağı sünnet
Haber
23 Temmuz 2024 - Salı 17:13 Bu haber 459 kez okundu
 
Baskılar Bitmeden Basın Bayramı Nasıl Kutlanacak
İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi Kazım Yücel, Basında Sansürün Kaldırılışının ve Basın Bayramının 116'ncı yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
GÜNDEM Haberi
Baskılar Bitmeden Basın Bayramı Nasıl Kutlanacak

 Sansürün Türk Basını üzerinde asla kalkmadığını belirten Yücel, “ İşini yapan gazeteciler, hapishane tehditlerine maruz kalıyor, baskılar artıyor ve ağır ceza tehditleri ile gazetecilerin sesi kısılıyor. Sansürün ve otosansürün en ağırının işlediği bir dönemde basın bayramı nasıl kutlanacak" dedi.

İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi Kazım Yücel, Basında Sansürün Kaldırılışının ve Basın Bayramının 116'ncı yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir  açıklama yaptı.

Yücel, “Bundan tam 116 yıl önce basında sansür kalkmış gibi dursa da AKP iktidarında gazetecilere yönelik sansür giderek artmış ve medya kuruluşları ekonomik tehditle susturulmuştur. AKP iktidarı, kendine yandaş medya oluştururken; kendi gibi düşünmeyenleri ise kamunun reklam gelirlerinden mahrum bırakarak, iş dünyasına baskı yapıp reklam verdirmeyerek sansürü sürdürüyor. AKP iktidarı, kendi gibi düşünmeyenleri hain ilan ediyor, gözaltına alıyor, hapislere atıyor, yolsuzlukları, hırsızlıkları, haksızlıkları dile getirenleri ise demir parmaklıklar arkasına göndererek susturuyor. Bugün  gazeteciler sadece mesleklerini yaptıkları için hain ilan ediliyor, hapislere atılıyor, yapılan baskılarla susturulmaya çalışılıyor. Susturamadıkları da çeşitli bahanelerle demir parmaklıklar arkasına gönderiliyor. Gazeteciler gözaltına alınıyor, baskılar artırılıyor. Bu kadar tutuklu gazetecinin olduğu bir ülkede nasıl sansürün kaldırıldığını söyleyeceğiz, nasıl özgür basının olduğunu anlatacağız” dedi.

Yücel, “Eğer ki 24 Temmuz’u gerçekten basın bayramı olarak kutlayacaksak, hep birlikte basın özgürlüğü için mücadele etmeliyiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. İYİ’lerin iktidarında basın özgür olacak, basın denetimler adı altında baskı altına alınmayacak. Basın İYİ günlerini bizimle yaşayacak. Hiçbir gazeteci bizim iktidarımızda yazdıklarından dolayı demir parmaklıklar ardına gönderilmeyecek. Kamunun imkanlarından medya kuruluşları eşit oranda ve adil bir şekilde yararlandırılacak. İYİ’lerde asla sansür olmayacak” şeklinde konuştu.

Yücel, "Biz, İYİ PARTİ olarak, özgür medyayı ve dolayısıyla halkın haber alma hakkının gasp edenlere; basın emekçilerinin sendikal haklarını en alt seviyelere indirenlere; korku, sansür ve hapis üçgeninde basını tehdit edenlere karşı  dimdik duracağız. Bu manada başta şehrimizde görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan bütün basın mensuplarının bu özel gününü kutlar, bundan sonraki mesleki hayatlarında da kendilerine başarılar dilerim" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Baskılar, Bitmeden, Basın, Bayramı, Nasıl, Kutlanacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı