Büyükşehir Kaymek’ten Muhteşem Geleneksel Yılsonu Sergisi
tekden site sağı sünnet
Haber
20 Eylül 2024 - Cuma 17:24 Bu haber 47 kez okundu
 
Büyükşehir Kaymek’ten Muhteşem Geleneksel Yılsonu Sergisi
215 kursiyerin eğitmen desteği ile 500 eserinin yer aldığı 2024 KAYMEK Geleneksel Yıl Sonu Sergisi’ne katılan Başkan Büyükkılıç, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, yol arkadaşlarıyla beraber, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, insana değer veren bir yaklaşım içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
GÜNDEM Haberi
Büyükşehir Kaymek’ten Muhteşem Geleneksel Yılsonu Sergisi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve il protokolü ile birlikte KAYMEK Geleneksel Yıl Sonu Sergisi Açılış Töreni’ne katıldı.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini yürüten ve kentin 6’ncı üniversitesi gibi çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), sadece kurslar değil aynı zamanda eğitici seminerler, anlamlı yarışmalar, her biri millî ve manevi değerleri yansıtan sergiler açmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 215 kursiyerin eğitmen desteği ile hazırladığı 2024 KAYMEK Geleneksel Yıl Sonu Sergisi açıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde faaliyet gösteren Büyük-Şehir Sanat Galerisi’nde açılışı yapılan KAYMEK Geleneksel Yıl Sonu Sergisi’ne Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, S. Bayar Özsoy, AK Parti İl Başkan Vekili Hasan Nuri Kuş, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, daire başkanları, genel müdürler ve sanatseverler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bizleri yalnız bırakmayıp, buraya teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin kulaklarını da çınlatalım, KAYMEK için ‘Kayseri’mizin 6’ncı üniversitesi’ diyor. Teşekkür ediyoruz. Huzur şehri, eğitimin merkezi, kadim medeniyetler şehri, Erciyes’imizin bağrındaki bu güzel şehri tercih ettikleri için çok şanslılar” dedi.

KAYMEK’in yüz binlerce insana dokunduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, “KAYMEK’imiz açmış olduğu kurslarla, vermiş olduğu eğitimlerle, her yaş grubuna hitap eden yaklaşımlarıyla, sadece merkezde değil 16 ilçemizin tamamında 50 civarında tesisleşme ve ortamlarla insanlara dokunan, yüz binlerce insanın elinden tutan, binlerce insanın meslek sahibi olmasına vesile olan, sosyal ortam oluşturan böyle bir kuruluşumuz için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bunu daha iyi noktaya taşıma yönünde gayret gösterdiğimizi buradan paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Büyükkılıç, insanların eğitim, öğretim görmesi, meslek sahibi olması, sosyalleşmesi, Kayseri’ye yakışır anlayış içerisinde örnek uygulamalar sergilemesini amaçladıklarını vurgulayarak, “Hocalarımızın her birini ayrı ayrı alnından öpüyor, teşekkür ediyorum. Onlar bizim sesimiz, gururumuz, nefesimiz, her yerde bizim mesajımızı ulaştıran kardeşlerimizdir. Aidiyet duygusu dediğimiz şehrimizi, ailemizi, çalıştığımız kurumu, ay yıldızlı Türk bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi, devletimizi sahiplenme çok önemlidir. Bu sahiplenme duygusu ile hareket edersek, başarıya ulaşır, geleceğe taşırız” ifadelerini kullandı.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Önderliğinde, Ayrıştırmadan, Ötekileştirmeden, Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin kente kazandırılmasında emeği geçenleri tek tek tebrik eden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Elbette alan olarak belediyemize kazandırılmasında en büyük emeği geçenlerden birisi olan çok değerli bakanımız Hulusi Akar paşamıza buradan minnet duyuyor, teşekkür ediyorum. İnsanlığın faydasına sunulması bağlamında, yine aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza lütfettiler, ismini verdik, bunu hak ediyordu. Burasının yapılmasını, TOKİ ile iş birliği halinde yapılmasını bakanlarımıza talimatlarını verdi. Bir millet bahçesinden daha öte anlayış içerisinde her kesime hitap eden, Central Park mantığı içerisinde, eğitim, sportif, eğlence, yeme içme mekânlarıyla ‘ben buradayım’ diyen, gecesi başka, gündüzü başka güzel, her kesimden takdir toplayan böyle bir eserin şehrimize kazanımında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, yol arkadaşlarıyla beraber, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, insana değer veren bir yaklaşım içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyeciliği sadece yol, kaldırım yapmak olarak görmüyoruz, sosyal, kültürel, eğitim, sportif yönüyle ‘biz de varız’ deyip, elimize taşın altına koyarak, şehrimizin değerlerini geleceğe taşıyacak anlayış içerisinde, Sayın Valimiz ve ekibiyle, Sayın bakanlarımız ve milletvekilleriyle dayanışma içerisinde, el ele gönül gönle şehrimizi geleceğe taşıma yönünde gayret gösteriyoruz.”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın teşrifleriyle hayata geçirilen Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin takdir topladığını, bunu hak ettiklerini belirten Büyükkılıç, “Sportif alanlarda kamp yapma fırsatı veren, hekim gözüyle oksijenizasyona ortam sağlayacak olan başarıya koşan sporcular yetiştirmenin keyfini yaşadık. Ayrıca pazar günü Yarı Maraton sizleri bekliyor. Kayseri’mizin güzel insanları uluslararası yarı maratonda buluşmak üzere” dedi.

Millet Bahçesi’ndeki Vizyon Projelerden Bahsetti

Başkan Büyükkılıç, Millet Bahçesi’nde yine etkinlikten etkinliğe koştuklarının altını çizerek, Millet Bahçesi içerisindeki vizon projelerinden şöyle bahsetti:

“4-11 Ekim arasında bir hafta gastronomi merkezi olarak, şovlarla, şeflerle, Kayseri’mizin yeme-içme kültürünü, kadim medeniyetlerin ürünlerini geleceğe taşıma adına çalışmalar yapacağız. On binlerce insanın bizlerle olacağını umuyor, inanıyorum. Gastronomi merkezimiz olan Mutfak Sanatları Merkezi’mizi yüzde 95’lerde bitirdik. Hemen yanı başında Kent Müzesi tamamlanma aşamasında. Yine Millet Kütüphanemizi ya da Halk Kütüphanemizi hayata geçirdik, Kültür Bakanlığımıza teslim ediyoruz. Kayseri’mizde Büyükşehir Belediyesi olarak 15 kütüphanenin yanında bu kütüphanemizi de şehrimize kazandırarak, bu alanda hizmetlerimizi zirveye taşıyoruz. Sadece Büyükşehir’imiz mi, değil, ben bir ağabeyim, bağrıma basmakla yükümlüyüm. Melikgazi’miz de Kocasinan’ımız da Talas’ımız da Hacılar’ımıza da ya da diğer ilçelerimiz kendi alanında gece, gündüz demeden koşuyoruz.” 

Akar: “Belediye Başkanımızın Önderliğinde Çok Önemli Gelişmeler Oldu”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da Kayseri’de yapılan atılımlarda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kayseri çok değişti, çok gelişmeler yapıldı” dedi. Kayserili vatandaşların sosyalleşmesinin önemine dikkat çeken Akar, “Sosyalleşme konusunda bizim çalışmalarımız zorunlu. Bu konuda belediye başkanımızın önderliğinde, valimizin katkılarıyla çok önemli gelişmeler oldu. Dolayısıyla kendilerini kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu yolda yürümeye devam. Bu sergi olur, sanat olur, spor olur, konuşma olur, konser olur, konferans olur fakat bir şekilde insanların buluşması, konuşması, görüşmesi lazım. Bu çalışmaların bu yönüyle çok büyük önem arz ettiğini söyleyerek, ellerinize sağlık, daha nice başarılara inşallah” ifadelerini kullandı.

KAYMEK Meddata Hastane Otomasyon Sistemi Kursiyeri Ayla Akbulut ise sunulan imkânlardan dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Şuna inanıyorum; başarı için kendini geliştirmekte sınır tanımıyorsa insan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi bunun için bulunmaz bir nimet. KAYMEK sizi güler yüzle karşılıyor, sizi anlıyor ve destekliyor. Öncelikle, Memduh Başkanım, size, ekibinize ve kurs öğretmenimiz Ahnes Bayurt’a teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.

Sergide Birbirinden Güzel 500 Eser Bulunuyor

Geleneksel Türk İslam Sanatları ve plastik sanatların yanı sıra el işleri ve zanaat alanında yer alan,  kuyumculuk teknolojisi, sedef kakma, ahşap yakma branşlarında da kurslar açan KAYMEK, 2024 sergisinde kuyumculuk teknolojisi alanında eserlerle çalıştı. Bu zamana kadar düzenlemiş olduğu birçok sergiyle 100 binlerce vatandaşa ulaşmış olan KAYMEK, hazırlamış olduğu Geleneksel Yıl Sonu Sergisi’ni beğeniye sunuyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılında, 12 farklı tesiste, 62 farklı el sanatları branşında eğitimi verilen sanat dallarında kurs alan kursiyerlerin ve KAYMEK eğitmenlerinin el emeği göz nuru ile yaptığı ürünlerden oluşan KAYMEK Geleneksel Yıl Sonu Sergisi’nde, birbirinden güzel 500 eser bulunuyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Büyükşehir, Kaymek’ten, Muhteşem, Geleneksel, Yılsonu, Sergisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı