ÇİKOLATA BASKINI; HEM SAĞLIKSIZ, HEM KAÇAK HEM DE İLAÇ KATKILI ÜRETİYORLARDI
tekden site sağı sünnet
Haber
26 Kasım 2021 - Cuma 20:43 Bu haber 2408 kez okundu
 
ÇİKOLATA BASKINI; HEM SAĞLIKSIZ, HEM KAÇAK HEM DE İLAÇ KATKILI ÜRETİYORLARDI
Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, polis ekipleri ile birlikte bir işletmeye baskın düzenlendi. Baskında, kaçak çikolata üretimi yapıldığı, sağlıksız ortamda ilaç katkılı üretim yapılarak piyasaya sürüldüğü öğrenildi.
GÜNDEM Haberi
ÇİKOLATA BASKINI; HEM SAĞLIKSIZ, HEM KAÇAK HEM DE İLAÇ KATKILI ÜRETİYORLARDI

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi;

“İl Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü ile Kocasinan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Kontrol görevlileri tarafından müştereken yapılan bir operasyon neticesinde Kocasinan ilçemiz Kayabaşı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 3 adet işletmede şok denetim yapıldı. Denetim neticesinde içeriğinde ilaç etken maddesi (sildenafil) katılarak üretilmiş çikolata, aromalı içecek vb. çeşitli ürünlerin üretilmekte olduğu, ayrıca işyerinin asgari teknik ve hijyenik şartlar açısından uygunsuz olduğu tespit edilimiştir.

Üretim yeri olarak kullanılan adreste üretimde kullanılmaya hazır ilaç etken maddesi, çok miktarda Bakanlığımızca insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle toplatılma kararı verilmiş mamül maddeler ve bunlara ait ambalaj materyali, üretimde kullanılmak üzere tedarik edilmiş bol miktarda çikolata ve menşei belirsiz bal tespit edilmiştir. 

Kalan iki adresin ise depo olarak kullanıldığı tespit edilmiş olup; çok miktarda ambalaj malzemesi ve insan sağlığına zararlı, ilaç etken maddesi içeren mamül maddeler tespit edilerek tamamına el konulmuştur. Üç adreste ele geçirilen mevzuata aykırı ham madde, yarı mamul, son ürün ve ambalajlar usulüne uygun olarak imha edilmiş, yasal süreç neticesinde akıbeti belli olacak ürünlere ise el konularak yasal işlem başlatılmıştır.

 

Ürün

Miktar/Adet

Kuvertür Çikolata

4950 kg

Bal Benzeri Ürün

3500 kg

İçecek

2126 teneke kutulu içecek (150 ml'lik)

Tane Çikolata/şekerleme

22792 adet

Muhtelif boylarda İç Dış Ambalaj

461920 adet + 1261 kg

Sarma Folyosu

345 Kg

Mühürlenen Ekipman

9 adet (pişirme kazanları, temperleme makinası paketleyici ve karıştırıcılar

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇİKOLATA, BASKINI;, HEM, SAĞLIKSIZ,, HEM, KAÇAK, HEM, DE, İLAÇ, KATKILI, ÜRETİYORLARDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı