Çin 5 ABD silah şirketine yaptırım kararı aldı
tekden site sağı sünnet
Haber
07 Ocak 2024 - Pazar 07:54 Bu haber 182 kez okundu
 
Çin 5 ABD silah şirketine yaptırım kararı aldı
Yaptırım uygulanacak ABD’li silah şirketler ise şöyle; BAE Systems Land and Armament, Alliant Techsystems Operation, AeroVironment, ViaSat ve Data Link Solutions'tır.
DÜNYA Haberi
Çin 5 ABD silah şirketine yaptırım kararı aldı

Dışişleri Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, Çin'in #Taiwan a silah satışında rol oynamaları nedeniyle beş ABD savunma sanayi şirketine yaptırım uygulamaya karar verdiğini duyurdu.

 

Dışişleri Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada, Çin'in Tayvan'a silah satışında rol oynamaları nedeniyle beş ABD savunma sanayi şirketine yaptırım uygulamaya karar verdiğini duyurdu.

 

 

Beş şirket, BAE Systems Land and Armament, Alliant Techsystems Operation, AeroVironment, ViaSat ve Data Link Solutions'tır.

 

Bir sözcü, açıklamasında, karşı önlemlerin, bu şirketlerin taşınır ve taşınmaz malları da dahil olmak üzere Çin'deki mülklerinin dondurulmasını ve Çin'deki kuruluşların ve bireylerin onlarla işlem ve işbirliği yapmasının yasaklanmasını içerdiğini söyledi.

 

Sözcü, ABD'nin Tayvan'a silah satışının tek Çin ilkesini ve üç Çin-ABD ortak bildirisini, özellikle de 17 Ağustos 1982 ortak bildirisini ihlal ettiğini söyledi.

 

Sözcü, ABD'nin çeşitli sahte bahanelerle Çinli şirketlere ve bireylere uyguladığı yasadışı tek taraflı yaptırımların Çin'in egemenlik ve güvenlik çıkarlarına ciddi şekilde zarar verdiğini söyledi.

 

Sözcü, bu hareketin Tayvan Boğazı'ndaki barış ve istikrarı baltaladığını ve Çinli şirketlerin ve bireylerin meşru ve yasal hak ve çıkarlarını ihlal ettiğini ekledi.

 

Sözcü, Çin'in buna şiddetle karşı çıktığını ve buna şiddetle karşı çıktığını ve ABD'ye ciddi adımlar attığını söyledi.

 

Sözcü, Pekin'in Washington'a Tayvan'ı silahlandırmayı bırakması ve yasadışı tek taraflı yaptırımlarla Çin'i hedef almayı bırakması çağrısında bulunduğunu, aksi takdirde Çin'den güçlü ve kararlı tepkiler alınacağını vurguladı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çin, 5, ABD, silah, şirketine, yaptırım, kararı, aldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı