Trump: Hapishaneye atılanlar rehinelerdir
tekden site sağı sünnet
Haber
07 Ocak 2024 - Pazar 08:01 Bu haber 198 kez okundu
 
Trump: Hapishaneye atılanlar rehinelerdir
ABD eski başkanlarından Donald Trump, Kongre Binası kuşatmasının yıldönümü olan 6 Ocak'ı küçümsedi ve hapisteki isyancıları 'rehine' olarak nitelendirdi
DÜNYA Haberi
Trump: Hapishaneye atılanlar rehinelerdir

Cumartesi günü Iowa'da kampanya yürüten eski Başkan Donald Trump, 6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binası'na düzenlenen saldırının üçüncü yıldönümünü, güney sınırındaki göçmen akınını "gerçek" ayaklanma olarak göstererek kutladı.

 

Cumhuriyetçilerin adaylık sürecinin Iowa'daki ilk toplantılarla başlamasına bir haftadan biraz daha uzun bir süre kala, Trump tarihi açık bir şekilde kabul etmedi. Ancak durumun böyle olduğuna dair hiçbir kanıt olmamasına rağmen, ülkelerin rekor sayıda göçmen geçişini körüklemek için hapishaneleri ve akıl hastanelerini boşalttığını iddia etmeye devam etti.

 

“İsyan hakkında konuştuğunuzda, onların yaptıklarından bahsediyorsanız, gerçek mesele budur. Gerçek anlaşma bu. Vatansever ve barışçıl bir şekilde değil, barışçıl ve vatansever bir şekilde," dedi Trump, 6 Ocak'ta, destekçilerinden oluşan şiddetli bir kalabalığın, 2020'deki seçim kaybının ardından kendisini iktidarda tutmak için umutsuz bir girişimin parçası olarak Kongre Binası'na saldırmasından önce yaptığı konuşmadan alıntı yaparak.

 

2020 seçimlerinin rövanş maçı yaklaşırken, hem Biden hem de Trump kampanya sürecinde sık sık 6 Ocak'a atıfta bulundu. Biden'a karşı 2020'deki yenilgisini tersine çevirme çabaları nedeniyle federal suçlama altında olan Trump, seçim sahtekarlığıyla ilgili yalanlarının teşvik ettiği destekçilerinin Biden'ın zaferinin belgelenmesini bozmaya çalıştığı bir isyan hakkında sürekli olarak komplo teorileri yaydı ya da küçümsedi.

 

Trump ayrıca isyana katıldıkları için hapse atılanlara yönelik muameleden şikayet etmeye devam etti ve onları yine "rehineler" olarak nitelendirdi. 1.230'dan fazla kişi, polis memurlarına saldırı ve kışkırtıcı komplo da dahil olmak üzere şiddete bağlı federal suçlarla suçlandı.

 

“J6 rehinelerini serbest bırakmaları gerekiyor. Yeterince acı çektiler” dedi eyaletin uzak doğusundaki Clinton'da. “J6 rehinelerini serbest bırak Joe. Bırak onları Joe. Bunu gerçekten çok kolay yapabilirsin Joe," dedi.

 

Trump, oylamanın 15 Ocak'ta başlamasına bir haftadan biraz daha uzun bir süre kala toplantı düzenleme etkinliklerini düzenliyordu. Mekanik bir sorun olduğunu söylediği son etkinliğine yaklaşık üç buçuk saat geç geldi. uçak kiraladı.

 

Trump, Newton dilinde konuştuktan sonra şapkaları ve kalabalığın kendisine verdiği diğer eşyaları imzaladı; buna kapağında kendisinin yer aldığı bir Playboy dergisinin kopyası da vardı.

 

Kalabalığın içindeki bir adam, Dick Green, yaklaşık 5 metre uzakta duruyordu ve eski başkanın beyaz "Trump Country" şapkasını imzalayıp elini sıkmasının ardından ağlıyordu.

 

“Asla satılmayacak. Benim ailemde olacak” dedi Green şapka hakkında.

 

Brighton, Iowa'da bir toplantı kaptanı ve papaz olan Green, Trump'la tanışmak için dört yıl boyunca dua ettiğini söyledi.

 

"Bunu asla unutmayacağım" dedi. "Bu onun bir sonraki başkanlığının sadece başlangıcı."

 

Trump günün çoğunu Biden'a saldırarak, onu beceriksiz ve demokrasiye yönelik gerçek bir tehdit olarak nitelendirerek geçirdi. Ancak aynı zamanda, "hayır" oyu GOP'un eski Başkan Barack Obama'nın imzalı sağlık yasasını yürürlükten kaldırma çabalarını rayından çıkaran merhum Arizona Senatörü John McCain de dahil olmak üzere Cumhuriyetçi dostlarına da saldırdı.

 

1967'de Vietnam'da vurularak öldürülen ve 5,5 yılını savaş esiri olarak geçiren McCain'den Trump, "John McCain, bazı nedenlerden dolayı o gün kolunu kaldıramadı" dedi. Aldığı yaralanmalar, hayatının geri kalanında kollarını başının üzerine kaldıramamasına neden oldu. Kızı Meghan McCain, eskiden Twitter olarak bilinen X sitesi üzerinden Trump'ı küfürbaz, babasını ise "Amerikan kahramanı" olarak nitelendirdi.

 

Cumartesi günü erken saatlerde Trump, genç muhafazakarları göreve aday olmaya teşvik eden bir kuruluş olan Run GenZ üyeleriyle Des Moines'teki genç muhafazakar aktivistlerle görüştü.

 

Trump'ın kampanyası, rakiplerinin momentumunu engellemeyi ve genel seçimlere giderken örgütlenme becerisini göstermeyi amaçlayan bir güç gösterisinin parçası olarak daha önce hiç toplantıya katılmamış binlerce destekçi kazanmayı umuyor.

 

Baş rakipleri eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley ve Florida Valisi Ron DeSantis de eyalette kampanya yürütüyor ve eyalette büyük farklarla önde olan Trump'a en uygun alternatif olarak ortaya çıkma umuduyla ikinci sırayı almak için mücadele ediyorlardı. ve ulusal anketler.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Trump:, Hapishaneye, atılanlar, rehinelerdir,
Yorumlar
Haber Yazılımı