ÇOĞU ÜLKE İFLAS BAYRAĞINI ÇEKER
tekden site sağı sünnet
Haber
19 Eylül 2023 - Salı 09:47 Bu haber 1817 kez okundu
 
ÇOĞU ÜLKE İFLAS BAYRAĞINI ÇEKER
Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Boztosun. Olası yeni pandemi sürecinin dünyada birçok ülkenin kaldıramayacağını ifade ederek, “eğer kapanma olursa çoğu ülke iflas bayrağını çeker” dedi.
EKONOMİ Haberi
ÇOĞU ÜLKE İFLAS BAYRAĞINI ÇEKER

Covid 19’un varyantı olarak kişilerde belirtileri ve hastalık süreci ağır geçtiği ifade edilen Eris ile ilgili kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte bazı sorular yeniden akıllara gelmeye başladı. Covid 19 salfınında hastalığın ağır geçmesine bağlı olarak tedbir amaçlı dünya ülkeleri kapanmaya gitmiş, sokağa çıkma yasakları uygulamıştı. Bu süreçte ise birçok işyeri kapanırken, birçok insanda işsiz kalmıştı. Halen birçok insan Covid 19 dönemindeki kapanmanın ekonomik sıkıntısını yaşarken Eris varyantı ve bu varyant ile birlikte eski yasaklar uygulanacak mı soruları insanları tedirgin ediyor.

Covid 19 salgını ile birlikte yaşananlara dikkat çeken Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Boztosun, ekonomik anlamda bazı konulara işaret etti. Prof. Dr. Boztosun, “Eris varyantı; Küreselcilerin dünyayı dizayn etmede kullanacakları yeni virüsü. Kapanma olur mu? Bir önceki kapanmada ülkeler çok zor duruma düştüler. Yeniden kapanma olursa çoğu ülke iflas bayrağını çeker” uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Boztosun, Eris isminin ise nereden geldiğine işaret ederek, “Eris, Yunan mitolojisinde fitne ve fesat tanrıçasıymış. Bu fitneye düşmeyin” esprisi yaptı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇOĞU, ÜLKE, İFLAS, BAYRAĞINI, ÇEKER,
Yorumlar
Haber Yazılımı