Doğutürk: Urumçi’de katliamlara dünya seyirci kaldı
tekden site sağı sünnet
Haber
06 Temmuz 2022 - Çarşamba 22:29 Bu haber 836 kez okundu
 
Doğutürk: Urumçi’de katliamlara dünya seyirci kaldı
Hür Doğu Türkistanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadullah Doğutürk, 5 Temmuz Urümçi Katliamının yıldönümünde basın açıklaması yaparak, o dönemde yapılan katliamları hatırlattı.
DÜNYA Haberi
Doğutürk: Urumçi’de katliamlara dünya seyirci kaldı

Hür Doğu Türkistanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadullah Doğutürk, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi;

Kızıl Çin’in 5 Temmuz 2009’da Doğu Türkistan’ın başkenti olan Urumçi’de gerçekleştirdiği vahşet ve katliamlara dünya seyirci kaldı. Doğu Türkistan’da kelimenin tam manasıyla bir soykırım yaşandı. Doğu Türkistan’da Türkler kitleler halinde imha edilmiştir; doğumları engellemiştir; tıbbi ilaçları üzerlerinde denemiştir; zorla yerinden göçürerek yerine Çinli nüfus yerleştirmiştir; dilini, dinini, kültürünü kullanmayı, yaşamayı neredeyse bir suç haline getirerek asimilasyon uygulamıştır. Ve bunları yapmaya halen devam etmektedir.

Katil Çin'in yaptığı soykırıma tüm dünya sessiz kalmaya devam etmektedir. Çeşitli dönemlerde göstermelik destekler veren AB, ABD, BM, Müslüman Türk'ün hiç bir zaman samimi olarak yanında olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır.

Mazlumların ve mağdurların yegane ümit kaynağı Türkiye Cumhuriyetidir. Türkiye, Türk milletinin ebedi vatanını koruyan varlık olduğu kadar, Türklüğün umudu ve koruyucusudur. Zira Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sahip olduğu gelenek ve güçle büyük devlet olma misyonunu yüklenmiştir. Bu Anadolu Türklüğünün kaçınılmaz vazifesidir, tarihin çağrısı yüzyıllardır bu yöndedir. Bağımsız Doğu Türkistan davasının da tek hamisi tek destekçisi Türkiye Cumhuriyetidir. Türkiye dışında hiç bir devlet ya da kuruluş Müslüman Türk'ün iyiliğini düşünerek adım atmaz. Bu duygularla başta Urumçi Katliamında hayatını kaybeden şehitlerimiz olmak üzere tüm Doğu Türkistan davası şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Doğutürk:, Urumçi’de, katliamlara, dünya, seyirci, kaldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı