Dondurucu soğukta depremzedelere dana erişte pişiriyor
tekden site sağı sünnet
Haber
24 Aralık 2023 - Pazar 22:15 Bu haber 167 kez okundu
 
Dondurucu soğukta depremzedelere dana erişte pişiriyor
Bir gönüllü (sağdan ikinci), Çarşamba günü Qinghai eyaletinin Minhe ilçesindeki bir yeniden yerleştirme alanında yerel sakinler için erişte yapıyor. İlçe ayrıca Pazartesi günü merkez üssü Gansu eyaletinin Jishishan ilçesi olan 6,2 büyüklüğündeki depremden de etkilendi.
DÜNYA Haberi
Dondurucu soğukta depremzedelere dana erişte pişiriyor

Dondurucu soğuklarda, Pazartesi günü Gansu eyaletinin Jishishan ilçesinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremde evlerini kaybeden binlerce sakine basit bir kase dana erişte umut veriyor.

 

Gönüllülerden oluşan bir ekip ilçedeki yer değiştirme bölgelerine ücretsiz erişte servisi yapmak için geldi. Sahneler, sıcak çorbadan yükselen buharlar, aşçıların kollarını sallaması ve erişte hamurunun uçması ile karakterize ediliyor.

 

Artçı depremlerle sarsılan Ma Sadong, dana erişte pişirmeye devam etti.

 

Ma, sığır eti eriştesinin hazırlanma işinin nispeten hızlı olabildiğini ve eriştenin Kuzeybatı Çin'deki etnik gruplar için günlük bir temel malzeme olması nedeniyle çoğu kurbanın damak tadına uygun olduğunu söyledi.

 

Ma, "İnsanların sıraya girip heyecanla tencereye baktığını görünce yeterince hızlı olamamaktan endişelendim" dedi.

 

Ma ve Xingda Grubundan meslektaşları, yeniden yerleştirme alanına vardıklarından beri, en çok etkilenen bölgelerden biri olan Dahejia ilçesinde 2.000 kaseye kadar erişte sağlamak için sabah 5'ten gece geç saatlere kadar çalıştılar.

 

Salı günü sabah saat 6'da merkez üssüne ulaşan Ma, "Beş araba ve her birine beş kişi sıkışarak Guanghe ilçesinden merkez üssüne doğru koştuk. Zar zor uyuduk" dedi.

 

Ekip, kızarmış dana eti hazırlamış, 15 torba un paketlemiş ve bulabildikleri mutfak aletlerini ve gaz tüplerini toplamıştı. Dahejia'ya vardıklarında yemek pişirmek için çadırlar ve masalar kurdular. Bazı depremzedeler, aşçıların erişteleri mümkün olan en kısa sürede servis edebilmesi için evlerinin yıkıntılarını karıştırıp kesme tahtaları ve hamur yapıcılar buldular.

 

"Soğuk bir gece, elektrik ve su kesintileri yaşadıktan sonra neredeyse kurbanlar sıcak erişteyi büyük bir rahatlık olarak gördüler" dedi.

 

14 yaşındaki Wang Wenyu, eline bir kase erişte alırken gözyaşlarını tutamadı. Wenyu, "Korkunç bir geceydi. Ama şimdi kendimi sıcak, güvende ve umutlu hissediyorum." dedi.

 

On üç kurban, yeniden yerleştirme yerinde tek bir çadırı paylaşıyordu. Kendilerini pişiremedikleri için yerel yönetim onlara pirinç ve sebze ikram etti. Karbon monoksit zehirlenmesi küçük kapalı alanlarda tehlike oluşturur.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Dondurucu, soğukta, depremzedelere, dana, erişte, pişiriyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı