ERÜ REKTÖRÜNDEN 23 NİSAN MESAJI
tekden site sağı sünnet
Haber
22 Nisan 2022 - Cuma 11:27 Bu haber 2555 kez okundu
 
ERÜ REKTÖRÜNDEN 23 NİSAN MESAJI
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
GÜNDEM Haberi
ERÜ REKTÖRÜNDEN 23 NİSAN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’inci yılını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Rektör Çalış, mesajında şunları kaydetti:

“23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve milletimizin egemenliğini ilân ettiği tarihtir. 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanan ve bugün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesine en önemli vurgunun yapıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Dünya Çocuklarına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli ve en müstesna armağanıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesillerimize verdiği değerin en önemli göstergesidir. ‘Türk milletinin geleceği, bugünkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen azmi ile büyük ve parlak olacaktır’ sözü ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesinin en önemli temel taşlarından olduğuna vurgu yapmıştır. Bu kapsamda anne, babalara ve biz eğitimcilere düşen görev ise çocuklarımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda ülkesine ve milletine bağlı, yüreğinde çalışma azmi yok olmayan ülkesine her ne olursa olsun hizmet etme aşkı ile dolu olan genç nesiller olarak yetiştirmek olacaktır. Gerekli bilgi ve birikimler ile donatılan, vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak yetişen çocuklarımızın büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda ülkemize katkılarının yadsınamayacağına inancımız her zaman tamdır. Bu duygu ve düşünceler ile 102 yıl önce dualar ile açılışı gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm dünya çocuklarının bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ERÜ, REKTÖRÜNDEN, 23, NİSAN, MESAJI,
Yorumlar
Haber Yazılımı