ERÜ VE KGC TARAFINDAN ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
tekden site sağı sünnet
Haber
13 Mayıs 2022 - Cuma 14:49 Bu haber 2691 kez okundu
 
ERÜ VE KGC TARAFINDAN ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri” ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ödüllü Medya Yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.
GÜNDEM Haberi
ERÜ VE KGC TARAFINDAN ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Erciyes Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine; MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl Başkanları,  KGC Başkanı Metin Kösedağ, İş İnsanı Süleyman Çetinsaya, akademisyenler, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Erciyes Üniversitesi’ ile işbirliği içerisinde ödül törenini düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Hayırsever İş İnsanı Süleyman Çetinsaya da yaptığı konuşmasında ödül alanları tebrik ederek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında yarışmayı düzenleme amaçlarının şehrin medya çalışanlarını ve geleceğin genç iletişimcileri olacak olan öğrencileri bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Rektör Çalış, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana kampüste değil, sahada üniversite anlayışı ile Erciyes Üniversitesi üst yönetimi olarak şehrimizin dinamikleri ile koordineli çalışmalar yürütmekteyiz. Gerek Üniversite-sanayi işbirliği, gerekse de sivil toplum örgütleri ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar da şehrimizin gelişmesi için elimizden gelen desteği vermeye özen gösteriyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz ödül töreni de bu çalışmalarımızın en güzel örneklerinden birisi olmuştur. Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte yapmış olduğumuz bu işbirliğinin temel amacı da şehrimiz medya çalışanlarını ve geleceğin genç iletişimcileri olacak olan öğrencilerimizi bir araya getirmek ve toplumsal sorumluluklarına dair farkındalıklarını güçlendirmektir” dedi.

Erciyes Üniversitesi’nin elde ettiği başarılar da hayırseverlerin önemli katkıları bulunduğunu vurgulayan Rektör Çalış, şunları kaydetti: “Kurulduğu günden bu yana başarılı işlere imza atan İletişim fakültemizde akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimizin katkıları tabi ki yadsınamaz önem arz etmektedir. Elde edilen bu başarılarda en büyük desteklerden biri de kuruluşundan bu yana fakültemizin üzerinden elini çekmeyen ve her zaman maddi manevi katkıları ile destek veren Hayırsever İş insanı Sayın Süleyman Çetinsaya’dır. Üniversitemize değerli eserler kazandıran Hayırsever İş insanı Sayın Süleyman Çetinsaya, İletişim Fakültemizin gelişimine kuruluşundan itibaren katkılarını kesintisiz bir şekilde sürdürerek bilgi ve beceri ile donatılmış genç iletişimcilerimizin yetişmesinin önemli destekçilerinden birisi olmuşlardır.”

Törende ödül alan yarışmacıları da kutlayan Rektör Çalış, “ Şehir ve Medya, Çevre teması ile gerçekleştirilen Süleyman Çetinsaya Medya Ödüllerinde bu yıl Görsel – İşitsel Medya Kategorisinde Kültür Sanat Programı, Eğitim Programı, Haber Programı Yazılı ve Dijital Medya Kategorisinde ise Araştırma-İnceleme, Söyleşi, Fotoğraf olmak üzere 2 ana kategori 6 alt dala toplam 35 başvuru yapılmıştır. Toplamda jüri özel ödülü ile 7 ödül verilecek olan yarışmaya katılan tüm yarışmacılarımıza Erciyes Üniversitesi olarak teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise konuşmasında şehirlerin gelişmesinde basının önemine dikkat çekti.

Başkan Büyükkılıç, “Birliğimiz, beraberliğimiz bereketimizdir. Basınımızın gücü, bizim gücümüzdür, halkın gücüdür, şehrimizin gücüdür, ülkemizin gücüdür. Kentimizde ne kadar güçlü basınımız olursa, bizler de bir o kadar güçlü oluruz. Basınımız ne kadar güçlü olursa, kadim kentimizde tarihimizi, sanayimizi, ticaretimizi ve gastronomimizi dünyaya duyurma fırsatımız olur. Demokrasimizin kesintiye uğradığı ve gelişimi yolunda önüne engeller çıkarılan dönemlerden, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ve sonrasına kadar basının önemi hep kendisini göstermiştir. Basınımız, vatandaşlarımızı doğru ve tarafsız bilgilendirme görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Ayrıca gazetecilerimizin, son dönemdeki sosyal medyalarda oluşan dezenformasyondan uzak bir şekilde, dijital medya mecralarının da gazetecilik adına sunduğu imkânlar doğrultusunda meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden mesleklerini yerine getirmeleri de hayati önemde olduğu aşikârdır. Basın dünyasında çalışan ve emek veren gazetecilerimiz yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, zaman zaman ise canını da tehlikeye atarak fedakârca ve özverili çalışmalar gerçekleştiriyor. Ülkemizde ve şehrimizde önemli bir görev üstlenen basın mensuplarımızın vatanımıza, ay yıldızlı Türk bayrağımıza, dinimize, vatanımıza, milletimize bağlı olmaya ve bu değerleri her zaman el üstünde tutmaya devam edeceğinden şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.

Etkinliğin son konuşmacısı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ise “Milletimizin ortak sesi kabul ettiğimiz, ahlaklı, vicdanlı, ilkeli ve milli duruşu ile basın camiamızın yürüttüğü tüm çalışmalar hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından büyük öneme sahiptir” dedi.

Özdemir, şöyle devam etti: “Şehrimiz basın yayın faaliyetleri anlamında Cumhuriyet dönemi öncesinden başlamak üzere dikkat çeken ve ses getiren faaliyetleri ile Türk Basın Camiası içerisinde mümtaz bir yer edinmiştir. Açık yüreklilikle ifa etmek gerekirse Kayseri basın camiasının bu ulvi vasfı bugün de devam etmektedir. Tarihsel perspektifle bakıldığında, 1910’lı yılların hemen başında Kayseri'deki basın yayın faaliyetleri başladığını ve gelişimine konulduğunu görürüz. Bu kapsamda Yunus Bekir tarafından çıkarılan ilk Türkçe gazetemiz Erciyes adıyla anılmış ve tarihe geçmiştir. Kayseri’nin sahip olduğu yüksek potansiyel siyasi, iktisadi ve sosyal şartlar itibarıyla Türkiye nazarında nasıl ki değerli, dikkat çekici ve etkili bir konumda ise aynı durumun basın camiamızı da içerisine aldığını ifade etmek gerekir. Henüz Cumhuriyetin ilanından önce, İstiklal Harbi’nin sürdüğü dönemde yazılı basın faaliyetleri anlamında sürdürülen çalışma ve çabalarda dahi aynı durum mevcuttur. Ali Dağının eteklerindeki Zincidere’de Kurulu bulunan bir matbaa makinesi vasıtasıyla basılan, gayrimüslim cemaat tarafından çıkarılan bazı gazetelerde dahi milli mücadeleye verilen desteğin mahiyet ve kıymeti de yine hepimizin malumudur. İşte bu Kayseri’ye ait bir ruh ve milli birlik ve beraberlik örneğidir. Kayseri hangi koşul ve şart altında olursa olsun, önce ülkem ve milletim anlayışını özümsediğini, yaşadığını ve yaşattığını göstermiş kadim bir Türk şehridir. Günümüze kadar gelinen süre zarfında bilhassa Kayseri’nin Türk siyasi tarihi için taşıdığı öneme ilave olarak bünyesinden yetiştirerek Türk Milleti’nin hizmetine sunduğu çok değerli siyaset ve devlet adamlarının varlığı da Kayseri basınının ulusal ve uluslararası çapta takip edildiği sonucunu doğurmuştur. Bunun farkında olan basın camiamızın çok güzide ve değerli isimleri yorum, değerlendirme, yazı, haber ve diğer çalışmalarıyla Kayseri’nin potansiyelinin duyurulması ve gelişmesine katkı sağlamıştır.”

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz “Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri” ile KGC “2021 Ödüllü Medya Yarışması” sonucunda ödül almaya hak kazananlara ödülleri takdim edildi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ERÜ, VE, KGC, TARAFINDAN, ÖDÜL, TÖRENİ, DÜZENLENDİ, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı