Esnafın bakımsız cadde ve sokaklarla ilgili şikayetini gündeme taşıdı
tekden site sağı sünnet
Haber
18 Mayıs 2022 - Çarşamba 17:07 Bu haber 1593 kez okundu
 
Esnafın bakımsız cadde ve sokaklarla ilgili şikayetini gündeme taşıdı
İYİ Parti Kayseri İl başkanı Sebati Ataman, ekonomik sıkıntı yaşayan esnafın dertlerini dinlerken, esnafın son zamanlarda bakımsız kalan vcadde ve sokaklarla ilgili şikayetlerinide gündeme taşıdı.
GÜNDEM Haberi
Esnafın bakımsız cadde ve sokaklarla ilgili şikayetini gündeme taşıdı

İYİ parti İl başkanı Sebati Ataman, şu açıklamalada bulundu;

“Kayseri'nin merkez noktasında, her gün yüz binlerce insanın gelip geçtiği yoğun bir yaya trafiği olan Mevlevi Caddesi ile Sultan Hamam Caddesi’nin kesiştiği noktada, tarihi mirasımız olan Sultan Hamamı’nın çevresi adeta şantiyeye dönmüş durumda. Bölge esnafının aktardığına göre geçen yıl pandemi döneminde Sultan Hamamı üzerine yapılan barakalar hala kaldırılmamış ve yakın zamanda 2.5 metre yüksekliğinde 120m2 alan işgal eden 2 adet konteyner de bu caddeye koyularak caddenin  önemli ölçüde kapanmasına sebep olmuştur. Bu da esnafımızın zaten iyi olmayan işlerinin daha da bozmuştur.

Esnaflar; bozuk olan yollar nedeniyle birçok vatandaşın takılarak düştüğünü, taşların kırık ve parçalı olması sebebiyle belediyenin temizlik görevlilerinin  temizlik hizmeti vermediğini, sebebini sorduklarında ise önce belediyenin yolu yapması gerektiğini ardından temizlik yapabileceklerini söylediklerini aktardılar. Belediyeden temizlik hizmeti alınmayan yolu ise her sabah esnaflar kendilerinin temizlediklerini belirttiler. Ayrıca yaya yolunda bulunan aydınlatma direklerinin de kaldırılması nedeniyle akşam caddenin karanlık içinde kaldığını, bu yüzden atıl kalan Sultan Hamamı etrafını sarhoşların ve hırsızların mesken tutmasına neden olduğunu, bu yüzden bölgede bir çok iş yerine hırsız girdiğini söylediler.

Bir çok esnafın şikayetçi olduğu alan ile ilgili belediyeye 2000'i aşkın dilekçe verilmesine karşın Melikgazi Belediyesi Büyükşehir'e; Büyükşehir Belediyesi de Anıtlar Kuruluna sorumluluğu atarak sorunu çözülmez hale getirmiş, bölge esnafının ve vatandaşların mağdur olmasına sebebiyet vermiştir.

Sözün özü Akp’li belediyelerin gururla söyledikleri gönül belediyeciliği sınıfta kalmıştır.

Kayseri’nin merkezinde yüzbinlerce insanın geçtiği bir bölgede esnafı da vatandaşı da mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Sayın Belediye Başkanları;

Belediyenin kaynaklarını şehrin dört bir yanına boy boy posterlerinizi asarak tüketeceğinize şehrin göbeğinde atıl bıraktığınız bu caddelere hizmet verin. Ecdadın mirasına sahip çıkamayan, hamaset deyince mangalda kül bırakmayanlar; sizin tarihe ve ecdat yadigarı eserlere verdiğiniz değer işte bu...”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Esnafın, bakımsız, cadde, ve, sokaklarla, ilgili, şikayetini, gündeme, taşıdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı