Fransa 70 bin kişiye vize verecek
tekden site sağı sünnet
Haber
05 Ocak 2024 - Cuma 10:02 Bu haber 282 kez okundu
 
Fransa 70 bin kişiye vize verecek
Fransa 2024 Olympic ve Paralimpik Oyunları için sporculara, gazetecilere ve delegasyonlara tamamen çevrimiçi olarak yaklaşık 70.000 vize verecek.
DÜNYA Haberi
Fransa 70 bin kişiye vize verecek

Fransa, 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için sporculara, gazetecilere ve delegasyonlara tamamen çevrimiçi olarak yaklaşık 70.000 vize verecek ve böylece Schengen vizesi için tamamen dijital başvuru prosedürü sunan ilk Avrupa Birliği üye ülkesi olacak.

 

SchengenVisaInfo web sitesinde yer alan bir rapora göre Fransa, Pazartesi günü Yaz Oyunları için dijital başvuruları işlemek üzere yeni Olimpiyat Konsolosluk sistemini uygulamaya başladı.

 

Olimpiyat ve Paralimpik katılımcılarına yönelik girişim, vize başvuru sürecini kolaylaştırmayı ve şu anda dünya çapındaki Fransız vize merkezlerinde işlenen çok sayıda dosyayla ilgili herhangi bir karışıklığı önlemeyi amaçlıyor.

 

Raporda, Fransa İçişleri Bakanlığı'nın "(sistem) Oyunların başarılı organizasyonuyla uyumlu zaman dilimleri içerisinde vize verilmesini garanti altına almak için gerçekten gerekli olduğu" ifadesine yer verildi.

 

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına katılmak üzere Fransa'yı ziyaret eden 70.000 kişinin vizeleri pasaportlarına yapıştırılmayacak, ancak doğrudan Oyunlar akreditasyon kartlarına entegre edilecek.

 

Fransa'daki Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın sırasıyla 26 Temmuz - 11 Ağustos ve 28 Ağustos - 8 Eylül tarihleri ​​arasında yapılması planlanıyor ve ülke, dünya çapından yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçinin katılmasını bekliyor.

 

Dijital vize başvurularına ilişkin yeni AB kuralları, ilgili maliyetleri azaltmayı ve prosedürü kolaylaştırmayı amaçlıyor.Tüm başvurular, başvuru sahiplerini, başvurularını ele alacak belirli ülke hakkında bilgilendirecek tek bir çevrimiçi platform aracılığıyla işlenecek.

 

Fransa örneğinde, başvurular Fransa-Visas platformu aracılığıyla çevrimiçi olarak gönderilecek ve işlenecek; bu da onu, AB Parlamentosu tarafından Ekim ayında onaylanan AB Schengen vize dijitalleştirme planlarına uygun olarak vize işlemlerini tamamen dijitalleştiren ilk AB ülkesi haline getirecek.

 

Schengen vizesi, seyahat eden kişilerin, iç sınır kontrollerini kaldıran 26 Avrupa ülkesinden oluşan Schengen Bölgesi'ni serbestçe ziyaret etmelerine ve hareket etmelerine olanak tanır. Schengen vizesi ile bireyler, birden fazla vizeye veya pasaport kontrolüne ihtiyaç duymadan bu ülkeler arasında seyahat edebilir. her sınırda.

 

AB'ye göre, genellikle Schengen Bölgesi'ndeki turizm, iş veya aile ziyaretleri için kullanılır ve genellikle belirli bir süre için verilir.

 

Oyunların organizatörleri daha önce yaz aylarında olası sınır kaosuna ilişkin endişeler nedeniyle AB'nin ayrı Giriş/Çıkış Sisteminin (EES) başlatılmasını ertelemeye çalışmıştı.

 

EES'in 2024'ün sonlarında başlatılması bekleniyor ve AB üyesi olmayan ziyaretçilere kalış süresine ilişkin doğru bilgi sağlamak üzere tasarlandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Fransa, 70, bin, kişiye, vize, verecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı