Gazze’de aileler yiyecek bulmakta zorlanıyor
tekden site sağı sünnet
Haber
05 Ocak 2024 - Cuma 14:50 Bu haber 214 kez okundu
 
Gazze’de aileler yiyecek bulmakta zorlanıyor
Gazze'deki aileler çaresizce yiyecek ve su arıyor, yardım için uzun kuyruklarda bekliyor. Ulusal haber ajanslarına demeç veren aileler yaşadıkları sıkıntıları tek tek dile getirdiler.
DÜNYA Haberi
Gazze’de aileler yiyecek bulmakta zorlanıyor

Güney Gazze'nin bir köşesinde mahsur kalan Abu Jarad ailesinin üyeleri, katı bir hayatta kalma rutinine bağlı kalıyor.

 

Yaklaşık üç ay önce İsrail-Hamas savaşı patlak verdikten sonra Gazze'nin kuzeyindeki üç yatak odalı konforlu evlerinden kaçan 10 kişilik aile, şimdi çöplerle dolu kumlu bir arazide 16 metrekarelik (172 metrekare) bir çadıra sığmıyor. Bu komplo, yerinden edilmiş Filistinlilerin oluşturduğu geniş bir kampın parçası.

 

Her aile üyesine ince dal toplamak, yemek pişirmek için ateş yakmak, sebze bulmak için şehirdeki pazarları taramak gibi günlük görevler verilir, ancak en iyi çabaları bile çaresizliklerini maskeleyemez.

Gazze'nin güneyine sığınan Filistinliler, her günün yiyecek, su, ilaç ve çalışan tuvalet bulma mücadelesine dönüştüğünü söylüyor, bu arada İsrail'in hava saldırıları ve artan hastalık tehdidi korkusuyla yaşıyorlar.

 

İsrail'in şu anda 13. haftasında olan Gazze'ye yönelik bombardımanı ve kara işgali, neredeyse tüm Filistinlileri Mısır sınırı boyunca uzanan güneydeki Refah şehrine doğru itti. Bölgenin savaş öncesi nüfusu 280.000 civarındaydı ve bu rakam 1 milyonu aşmıştı. BM Filistinli Mülteciler Ajansı'na göre son günlerde.

 

Refah'ın apartman blokları, kapılarını yerinden edilmiş akrabalarına açan geniş ailelerden oluşan insanlarla tıka basa dolu. Şehrin batısında binlerce naylon çadır kuruldu. Serin ve sıklıkla yağışlı kış havasına rağmen binlerce insan daha açıkta uyuyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gazze’de, aileler, yiyecek, bulmakta, zorlanıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı