GÜLSOY: İHTİLAFLARI ALTI AYDA ÇÖZERİZ
tekden site sağı sünnet
Haber
07 Nisan 2022 - Perşembe 20:41 Bu haber 1508 kez okundu
 
GÜLSOY: İHTİLAFLARI ALTI AYDA ÇÖZERİZ
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, OSB TV’de katıldığı canlı yayında Kayseri ve ülke ekonomisini değerlendirdi. Programda iş dünyasına KATATOM mesajı da veren Ömer Gülsoy, ticari anlaşmazlıkların olmasını istemediklerini; ancak olması halinde tarafların memnuniyetiyle sonuçlanacak bir çözüm için KATATOM’a başvurulabileceğini belirtti.
EKONOMİ Haberi
GÜLSOY: İHTİLAFLARI ALTI AYDA ÇÖZERİZ

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, OSB TV’de Kayseri Ticaret Odası Tahkim Merkezi (KATATOM) ile ilgili açıklamalar yaptı. Aynı zamanda Ahilik kültürü de olan Kayseri’nin çarşı kültüründen bahseden KTO Başkanı Gülsoy, “Çarşımızda büyükler ihtilaf halinde iki tarafı dinlerler, kararlarını verirler ve onların sözünün üstüne söz olmazdı. Bizde el emin insanların yaptığı anlaşmalar yargıcın hükmüne, kadının fetvasına eşdeğerdir. Kayseri Ticaret Odası Tahkim Merkezi de Tahkim bunu yapıyor” dedi.

120 kişilik hakem listesinin de bulunduğu KATATOM’un devreye girebilmesi için yetkili kılınması gerektiğini de ifade eden Gülsoy, “Ticari anlaşmalarda şu mahkeme yetkilidir şeklindeki ifadelerin yanına ‘Kayseri Ticaret Odası Tahkim Merkezi yetkilidir’ ifadesinin yazılmasını istiyoruz. Bu ibare yazılmadığı takdirde dahi ihtilafa düşen taraflar bize gelirse konuya bakılıyor. Taraflar 120 kişilik hakem listesinden istedikleri kişiyi hakem seçebiliyorlar. Bunu yaparak yargının iş yükünü alıyoruz ve 6 ay içinde ihtilafı çözüyoruz. Böylece her iki tarafı da memnun ediyoruz ve helalleşerek ayrılıyorlar. Ayrıca mahkeme salonlarında iki taraf da itibarsızlaşmıyor” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: GÜLSOY:, İHTİLAFLARI, ALTI, AYDA, ÇÖZERİZ,
Yorumlar
Haber Yazılımı