İLK DEFA ANIZA DİREKT ASPİR EKİMİ YAPILDI
tekden site sağı sünnet
Haber
10 Nisan 2022 - Pazar 11:57 Bu haber 2758 kez okundu
 
İLK DEFA ANIZA DİREKT ASPİR EKİMİ YAPILDI
Kayseri’de, yüzde 75’i Büyükşehir Belediyesinden ve yüzde 25’i üreticilerin katkıları ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda temin edilen aspir tohumlarının örnek ekimi Develi/Yeşilyurt Mahallesinde Kuruma ait anıza direkt ekim mibzeriyle gerçekleştirildi.
GÜNDEM Haberi
İLK DEFA ANIZA DİREKT ASPİR EKİMİ YAPILDI

İl Müdürü Mustafa Şahin, açıklamasında; “Bulunduğumuz bölge Kayseri’de geniş ekim alanlarına sahip ilçelerimizden biridir. Bu alanları nadasa bırakmayıp aspir ve yem bitkisi ekerek değerlendireceğiz. İlçemizde ilk defa anıza direkt ekim mibzeriyle aspir ekimi yapılmaktadır. Yeşilyurt Mahallemizi önceki ziyaretimizde Muhtarıma projeden söz etmiştik. Denemesi bizden sonrasına siz karar verirsiniz demiştik. Uygulamaya aldığımız proje çerçevesinde bugün tohumu toprakla buluşturduk. Bu projenin bir diğer amacı ise bölgedeki ürün desenini çeşitlendirmek ,  ülkemizin yağ ihtiyacının karşılanmasında alternatif ürün deseni oluşturmaktır. Bu yıl İlimizde Kamu, Yerel Yönetimler ve Özel sektör işbirliği ile yaklaşık 400 TON aspir tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Şuan burada Bakanlığımız tarafından geliştirilen ve tescili edilen özel firma tarafından üretilmeye başlanan yerli ve milli çeşidimizi ekiyoruz. Artık Yeşilyurt çiftçileri hem kendi yağını üretecek hem de ek gelir elde edebilecek. Projemize destek veren üreticilerimize ve Muhtarımıza teşekkür ediyorum. Sahada üreticilerimizle birlikte olmaya alternatif ürünleri bölgeye yerleştirmeye  devam edeceğiz. Bereketli olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Mahalle Muhtarı ise, “Mahallemizde uygulanan örnek proje sayesinde önümüzdeki yıllarda aspir ekimi ve anıza direkt ekim mibzeri kullanımının yaygınlaşacağını düşünüyorum. Proje ve gösterilen ilgiden dolayı İl Müdürümüz ve ekibine, Şahsım ve Mahallem adına teşekkür ederim.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İLK, DEFA, ANIZA, DİREKT, ASPİR, EKİMİ, YAPILDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı