İsrail’in katliamlarında Gazze’de 22 bin sivil hayatını kaybetti
tekden site sağı sünnet
Haber
02 Ocak 2024 - Salı 16:44 Bu haber 195 kez okundu
 
İsrail’in katliamlarında Gazze’de 22 bin sivil hayatını kaybetti
Gazze’ye yönelik İsrail’in yaptığı bombandımanda ve kara harekatında Filistinli 22 bin kişi hayatını kaybetti
DÜNYA Haberi
İsrail’in katliamlarında Gazze’de 22 bin sivil hayatını kaybetti

Hamas yönetimindeki Sağlık Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail-Hamas çatışmasının 7 Ekim'de patlak vermesinden sonra Filistinlilerin ölü sayısının 22.000'i aştığını söyledi.

 

Bakanlık, yaptığı basın açıklamasında, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 207 Filistinliyi öldürdüğünü, 338 kişiyi de yaraladığını bildirdi.

 

Açıklamaya göre, yeni ölümlerle 7 Ekim'den bu yana Filistinlilerin sayısı 22 bin 185'e, yaralı sayısı ise 57 bin 35'e çıktı. Bu arada Filistinli güvenlik kaynakları, İsrail'in son saatlerde Gazze Şeridi'nin çoğu bölgesinde, özellikle de Gazze'nin merkezindeki mülteci kamplarına yönelik havadan, karadan ve denizden saldırılarının devam ettiğini, İsrail ordusu ile silahlı Filistinli militanlar arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini söyledi.

 

Kaynaklara göre İsrail, kıyı bölgesinin güneyindeki en büyük şehir olan Han Yunus'un orta ve doğu kısmına hava saldırıları düzenledi ve şehrin kuzey mahallelerini topçu ateşiyle bombalayarak çok sayıda ölüme yol açtı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İsrail’in, katliamlarında, Gazze’de, 22, bin, sivil, hayatını, kaybetti,
Yorumlar
Haber Yazılımı