İsrail kaçırdığı sivilleri katlediyor
tekden site sağı sünnet
Haber
22 Aralık 2023 - Cuma 21:36 Bu haber 157 kez okundu
 
İsrail kaçırdığı sivilleri katlediyor
Filistililer İsrail tarafından kaçırılan sivillerden haber alamadıklarını duyurdu. BM’den acil yardım talep ediliyor
DÜNYA Haberi
İsrail kaçırdığı sivilleri katlediyor

Katliamda sınır tanımayan ve gözü dönmüş katil İsrail gözaltına aldığı sivilleri önce işkenceden geçiriyor, sonra infaz ediyor. Şimdiye kadar 1.200 Filistinlinin gözaltına alındıktan sonra kaybolduğu bildiriliyor.

İsrail işgal güçleri Gazze’de zorla alıkoyulan sivilleri insanlık dışı işkencelerin ardından infaz ediyor. İsrail’in kaçırdığı sivillere dönük işkence ve infazlara dair çok sayıda delil olduğunu söyleyen Gazzeli araştırmacı İslam Sadek, bu sayının 1.200’i geçtiğini söyledi.

Sadek, çok sayıda Filistinlinin saha idamları ile öldürüldüğünü, bazılarının yaralı hâlde ölüme terk edildiğini belirtti ve bu vakaların BM ve farklı uluslararası kuruluşlarla paylaşıldığını söyledi. Onlarca sivilin akıbetinin hâlen bilinmediğini söyleyen Sadek “Alıkoyulan bazı siviller ise canlı kalkan olarak kullanılıyor” dedi.

İslam Sadek, alıkonulan sivillerin çoğunlukla Kemal Advan Hastanesindeki doktorlar, Gazze’nin güneyini ve kuzeye bağlayan bağlantı yolu olan Selâhaddin geçiş noktasından alınan mülteciler ve Cebeliye Kampı’ndan alınan korunmasız kişiler olduğu bilgisini paylaştı.

Çok az sayıda sivilin salıverildiğini ve halen 1.000’den fazlasının İsrail tarafından tutulduğunu kaydeden Sadek “Bu insanlardan bir kısmı Beerşeba’da çıplak vaziyette kafeslere kondu. İsrail İç İstihbarat Servisi Şin Bet onlarca ajanı sorgu ve işkence için buraya gönderdi. İnsanlık dışı bütün metotları deneyerek bu mazlum insanları Yahya Sinvar, Ebu Ubeyde ve Hamas aleyhine konuşmaya zorluyorlar. Hamas’ın tünelleri, kaçırılan Yahudi rehineler ve askerî yapı ile ilgili itirafçı yapmak için her türden işkenceleri uyguluyorlar. Bu soğuklarda zincire vurulmuş hâlde demir kafeslerde ya da yer altına kazdıkları hücrelerde bekletiyorlar” dedi.

Filistinli akademisyen Dr. Abdulaziz Elyan ise şunları anlattı: Gazze’de hiçbir askerî hedefe ulaşamadılar. Tek bir Hamas savaşçısını ölü ya da diri ele geçiremediler. Bu öfke onları bombardımandan kaçan silahsız insanlardan intikam almaya yöneltti. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri, Tel Aviv’e, İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi’nde 11 silahsız Filistinliyi ailelerinin gözleri önünde infaz ettiği yönündeki haberler üzerine soruşturma başlatması çağrısında bulundu. Ancak aleni infaz, işkence bulgularına rağmen bütün uluslararası kurum ve kuruluşlar bu savaş suçlarını âciz şekilde izliyor. Ellerindeki insanlar esnaf, doktor, gazeteci, mühendis veya öğrencilerden ibaret. Daha önce dünya böyle bir olaya şahit olmadı ancak herkes sadece izliyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İsrail, kaçırdığı, sivilleri, katlediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı