Japonya’daki deprem; Hayatını kaybedenler 100 kişi oldu
tekden site sağı sünnet
Haber
06 Ocak 2024 - Cumartesi 08:46 Bu haber 272 kez okundu
 
Japonya’daki deprem; Hayatını kaybedenler 100 kişi oldu
Japonya'nın merkezindeki depremde ölenlerin sayısı 100'e yaklaştı, 211 kişinin sayısı bilinmiyor
DÜNYA Haberi
Japonya’daki deprem; Hayatını kaybedenler 100 kişi oldu

Yerel yetkililer, yılbaşında Noto Yarımadası ve orta Japonya'nın çevre bölgelerini vuran güçlü depremde ölenlerin sayısının Cumartesi günü 100'e ulaştığını, 200'den fazlasının ise hala kayıp olduğunu söyledi.

 

7,6 büyüklüğündeki deprem, Japonya Denizi kıyısındaki Ishikawa Eyaleti'nde büyük yapısal hasara ve yangınlara neden oldu ve en çok etkilenen bölgelerden biri olan Wajima'daki şehir yetkilileri, insanların hâlâ yıkılmış binaların altında mahsur kaldığı yaklaşık 100 yer olduğuna inanıyor. ve kurtarılmayı bekliyor.

 

Cumartesi sabahı itibarıyla, kurtarıcılar hayatta kalanları enkaz altından kurtarmak için çabalarken, bölgede 211 kişiden haber alınamıyordu. Pazar gününe kadar yağmur bekleniyor, ardından bölgede kar yağışı bekleniyor.

 

Başbakan Fumio Kishida yetkilileri, ofisindeki afet müdahale merkezi toplantısında ilgili bakanlıklardan ve kurumlardan "mümkün olduğu kadar çok hayat kurtarmak için kurtarma operasyonlarını kararlılıkla ve kapsamlı bir şekilde yürütmeleri" gerektiğini söyledi.

 

Yetkililer, 357 sığınakta 31.000'den fazla kişinin tahliye edildiği Ishikawa'da deprem nedeniyle yolların hasar görmesi nedeniyle yardım malzemelerini ulaştırmak için hâlâ çabalıyor.

 

Bazı barınakların tuvalet sifonunu çekmek için akan suya erişimi sınırlıydı veya hiç yoktu, bu da hijyen ve zihinsel sağlık sorunlarına neden oluyordu.

 

Ishikawa eyalet hükümeti, durumdan etkilenen bölge sakinleri için geçici evler inşa etmeyi planlıyor ancak inşaat Cuma gününe kadar başlamayacak.

 

Cumartesi sabahı Japonya'nın sismik yoğunluk ölçeği 7'ye göre üst 5'i kaydeden 5,3 büyüklüğündeki deprem de dahil olmak üzere Noto bölgesini artçı sarsıntılar sarsmaya devam ediyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Japonya’daki, deprem;, Hayatını, kaybedenler, 100, kişi, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı