Japonya’daki deprem sonrası ölü sayısı 62’ye yükseldi
tekden site sağı sünnet
Haber
03 Ocak 2024 - Çarşamba 08:09 Bu haber 198 kez okundu
 
Japonya’daki deprem sonrası ölü sayısı 62’ye yükseldi
Japonya’da yeni yılın ilk günü meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında her bir 5 büyüklüğünde olan 10 ayrı artçı sarsıntı sonrasında ölenlerin sayısı artış gösterdi.
DÜNYA Haberi
Japonya’daki deprem sonrası ölü sayısı 62’ye yükseldi

Artçı şoklar ve yeni hasar raporlarıyla birlikte orta Japonya ve çevredeki bölgeyi vuran bir dizi güçlü depremin ardından Çarşamba günü yerel saatle sabah 8'de Ishikawa orta Japonya vilayetinde ölü sayısı 62'ye yükseldi.

 

Japonya'nın Niigata eyaletindeki Kashiwazaki-Kariwa Nükleer Santrali'ndeki iki reaktörün yakıt havuzlarından radyoaktif su, 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkıldı ve yılbaşında çok sayıda artçı sarsıntı ülkeyi sarstı.

 

 

Ancak tesisin sahibi ve işletmecisi olan Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketi, depremden önce reaktörlerin devre dışı olduğunu ve operasyonda herhangi bir anormallik tespit edilmediğini söyledi.

 

Japonya'nın kuzey kıyısındaki tesis, Mart 2011 depremi ve tsunaminin Fukushima Daiichi tesisini tahrip etmesinden ve Fukushima Daini tesisinin faaliyetlerini durdurmasına neden olmasından bu yana TEPCO'nun çalışır durumdaki tek nükleer enerji santralidir.

 

Önceki gün, haber ajanslarının bildirdiğine göre, Pazartesi günkü güçlü sarsıntı ve bir dizi artçı sarsıntı en az 48 kişinin ölümüne ve binlerce binaya hasar verirken, kurtarma ekipleri Salı günü binaların devrildiği, yolların harap olduğu ve on binlerce evin elektriğinin kesildiği izole bölgelere ulaşmak için çabaladı.

Yeni yapılan açıklama ise ölü sayısı 62’ye yükseldi. Bu kişilerden 26’sı ise deprem sonrasında çıkan yangında hayatını kaybetti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Japonya’daki, deprem, sonrası, ölü, sayısı, 62’ye, yükseldi,
Yorumlar
Haber Yazılımı