Pilotsuz yolcu uçağı 2 şehirde görücüye çıkıyor
tekden site sağı sünnet
Haber
03 Ocak 2024 - Çarşamba 08:19 Bu haber 236 kez okundu
 
Pilotsuz yolcu uçağı 2 şehirde görücüye çıkıyor
Çinli bir kentsel hava hareketliliği teknoloji şirketi olan EHang Holdings, pilotsuz yolcu taşıyan hava araçlarının ticari uçuş gösterilerini 28 Aralık 2023'te tamamladı.
DÜNYA Haberi
Pilotsuz yolcu uçağı 2 şehirde görücüye çıkıyor

Her iki şehrin yetkilileri ve sakinleri, yakın zamanda Çin Sivil Havacılık İdaresi tarafından standart uçuşa elverişlilik sertifikaları verilen EH216-S model uçakla yolculuk yapmak üzere davet edilen ilk yolcu grubuna katıldı.

Gösterilerin ardından yapılan bir basın açıklamasında şirket, şehirlerin gelişmekte olan alçak irtifa ekonomisi endüstrisinde lider bir konum oluşturmak için Ekim ayında EHang ile stratejik bir ortaklığa girdiklerini söyledi.

Hefei hükümeti, anlaşma kapsamında Ehang'a gelecekte en az 100 adet EH216 pilotsuz hava aracının satın alınması da dahil olmak üzere 100 milyon dolar değerinde çeşitli destekler sağlayacak.

Perşembe günkü etkinlikte Hefei, alçak irtifa uçaklarının ekonomik gelişimi için 20 yönerge içeren iki yıllık bir eylem planı başlattı.

Planda alçak irtifa ekonomi kümesi, test ve uçuşa elverişlilik sertifikasyon üssü ile uçuş hizmeti ve yönetim platformunun oluşturulmasının yanı sıra hava turizmi ve lojistik gibi amaçlara yönelik ticari uçuş rotaları oluşturulması da öneriliyor.

Hefei gösterisi, eski Hefei Luogang Uluslararası Havaalanı'ndan yeniden tasarlanan Luogang Central Park'ta gerçekleştirildi. 12,7 kilometrekarelik bir alana sahip olan park, dünyanın en büyük kentsel merkezi parkıdır ve doğal peyzaja, tema bahçelerine, oyun alanlarına ev sahipliği yapar. konser salonları, restoranlar, apartmanlar ve oteller.

Park, Hefei hükümeti tarafından elektrikli uçaklar için dikey kalkış ve iniş alanı olarak belirlendi. Plan, havadan gezi uçuş rotalarını ve hizmetlerini şehrin daha güzel noktalarına genişletmek için EHang ile işbirliği yapmaktır.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pilotsuz, yolcu, uçağı, 2, şehirde, görücüye, çıkıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı