Japon çiftten örnek davranış
tekden site sağı sünnet
Haber
03 Ocak 2024 - Çarşamba 08:27 Bu haber 222 kez okundu
 
Japon çiftten örnek davranış
Kendi çocuklarını lösemiden kaybeden Japon çift, hasta çocukların ailelerine destek olmak için ev yapımı yemekler sağlıyor
DÜNYA Haberi
Japon çiftten örnek davranış

Bir çocuğun erken ölümü bir ebeveyn için hayal edilebilecek en kötü şeydir, ancak hayatın en büyük trajedilerinden birini yaşayan Japon bir çift, hasta çocuklarına bakan insanlara sıcak yemek sunarak acılarıyla başa çıkıyor ve onlara öyle olmadıklarını hatırlatıyor. endişe zamanlarında yalnız.

 

Oğulları Tokyo'nun kuzeybatısındaki bir pediatri merkezinde lösemiyle bir yıl süren mücadelenin ardından hayatını kaybeden çift, perişan ve yıpranmış ailelere tesiste besleyici ve dengeli ev yapımı yemekler sunarak destek olmaya çalışıyor.

 

Dört yıl önce ölmeden önce oğulları Kazuma'ya gece gündüz bakarken yaşadıkları sıkıntıların ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının son derece farkında olan 40 yaşındaki Yuta ve 37 yaşındaki Masumi Aoki, şimdi ailelere Shibukawa'daki pediatri merkezinin dışında indirimli sağlıklı yemekler ikram ediyor. , Gunma Eyaleti.

Yuta (L) ve Masumi Aoki, 29 Kasım 2023'te Shibukawa, Gunma Eyaleti'nde yiyecek kamyonlarının önünde duruyorlar.(Yalnızca editoryal kullanım için)(Kyodo)

 

Aokiler yiyecek kamyonlarını haftada bir kez açıyor. Kasım ayının sonlarında bir öğleden sonra, aralarında tekerlekli sandalyeli çocukların da bulunduğu aileler, domates ve patates çorbası gibi leziz menü öğeleri ve palamut pullarıyla ton balıklı pirinç topları da dahil olmak üzere diğer yiyecekler için sırada beklediler. - tamamı ev yapımı, katkı maddesi içermeyen ve besin açısından dengeli.

 

Kyodo News ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Yuta, "İnsanların vücutlarının yanı sıra kalplerini de ısıtmak istiyoruz" dedi.

 

Kendisi de şehirde yaşayan ve yenidoğanı merkezde tedavi gören 38 yaşındaki Tomomi Shimamura, "Kendi ihtiyaçlarımı ikinci plana atıyorum. Ev yapımı yemekleri gerçekten takdir ediyorum."

 

 

Kazuma, üç yaşındayken akut lenfatik lösemiye yakalandı. Çift, sırayla oğullarına bakıyordu; Masumi onu gündüzleri, Yuta ise geceleri emziriyordu. Bu, çiftin "tamamen ayrı günlük hayatlar" yaşadıklarını hissetmesine yol açtı. İş ile pediatri merkezi arasında sürekli bir gidiş-geliş olduğunu söyledi.

 

Kazuma, bir yıl boyunca hastalıkla mücadele ettikten sonra 4 yıl 8 aylıkken 11 Ekim 2019'da hayatını kaybetti. Aokiler, acı zamanlarında pek çok insanın desteğine duydukları minnettarlığı göstermenin bir yolu olarak şöyle düşündü: kendi zor durumlarından geçen diğer ailelere nasıl katkıda bulunabileceklerini.

 

Önce tesisin yakınındaki toplum merkezinde hasta çocuklar ve kardeşlerinin yemeklerini sağlayan bir çocuk kafeteryası açtılar ve Kazuma'nın ölüm yıl dönümü olan 11 Ekim 2022'de ilk kez bir yemek kamyonu kurarak aracı ödünç aldılar. Bir arkadaştan.

 

Gıda endüstrisinde daha önce hiç deneyimi olmayan Yuta, "Muhtemelen benim görevim olarak başladı" diye hatırladı.

 

Zaman geçtikçe, benzer durumdaki insanlarla birlikte hastanede Kazuma'ya bakma deneyiminden yararlanarak, yas sürecini atlatmasına yardımcı olduğunu hissetmeye başladığını söyledi.

 

Yuta, "Bu, kaybımı daha anlamlı hissettirdi. Bunun sadece kederle ilgili olmasını istemedim" dedi.

 

Toplumdaki diğer kişilerin üzerindeki mali yükü azaltmak amacıyla Aokis, pediatri merkezinde sevdiklerine bakan aile üyeleri için indirimli bir "destek bileti" uygulamaya koydu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Japon, çiftten, örnek, davranış,
Yorumlar
Haber Yazılımı