Kağıt toplayan çocukların ailelerine ceza
tekden site sağı sünnet
Haber
08 Haziran 2022 - Çarşamba 08:02 Bu haber 1786 kez okundu
 
Kağıt toplayan çocukların ailelerine ceza
Kayseri polisi sokakta tartıcılık, kağıt toplamak suretiyle çalıştırılan çocukların ailelerine yasal işlem yaptı.
ASAYİŞ Haberi
Kağıt toplayan çocukların ailelerine ceza

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden bir aylık çalışma ile ilgili şu bilgiler verildi;  “01 Mayıs 2022 - 31 Mayıs 2022 Tarihleri Arasında Çocuk Şube Müdürlüğü Faaliyetleri; İlimizde ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen (6) aileye, Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” suçundan adli işlem yapılmıştır. Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla kamuoyunu rahatsız eden dilenciliği önleme çalışmaları devam etmektedir.

Vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla 01/05/2022 ile 31/05/2022 tarihleri arasında “Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” adı altında ilimiz merkezinde bulunan okul önleri ve çevreleri, okul çevrelerindeki park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. yerlerde toplam (5) adet uygulama yapılmıştır. Bu uygulamalarda (4.207) kişi sorgulanmış, aranması olan (12) şahıs yakalanmış olup, (153) iş yeri denetlenmiştir.

Öğrenci ve gençlerimizin huzur ve güvenliğinin sağlaması amacıyla denetim kontrollerimiz sürekli olarak devam etmektedir."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kağıt, toplayan, çocukların, ailelerine, ceza,
Yorumlar
Haber Yazılımı