KAYSERİ’DE DE İŞSİZLİK REKOR KIRDI!
tekden site sağı sünnet
Haber
12 Mayıs 2022 - Perşembe 15:50 Bu haber 4092 kez okundu
 
KAYSERİ’DE DE İŞSİZLİK REKOR KIRDI!
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer. Kayseri’deki işsizlik oranlarına dikkat çekerek, “Kayseri’de işsizlik ödeneği başvurusu 94,7, işsizlik ödeneği alan kişi sayısı ise 207,4 oranında arttı” dedi.
GÜNDEM Haberi
KAYSERİ’DE DE İŞSİZLİK REKOR KIRDI!

Türkiye’yi 20 yıldır yöneten AKP,  her alanda vatandaşı yokluğa, yoksulluğa, açlığa, karanlığa, yasaklara, çaresizliğe sürüklemeye devam ediyor” diyerek işsizlerin sesi olan CHP Kayseri İl başkanı Ümit Özer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“AKP’nin sadece koltuğunu ve yandaşlarını düşünen yönetim anlayışı ne yazık ki halkımızı derinden yaralıyor. Vatandaş kan ağlarken, geçim sıkıntısı yaşarken saray yönetimi hala algı oyunlarıyla, yalanlarla pembe tablo çiziyor. Vatandaşın halinden bihaber saray iktidarı, milletin yüzüne baka baka yalanlarını söylemeye  devam ediyor.

Ülkeyi sefalet ve enflasyon şampiyonu yapan AKP,  işsizlikte de aynı istikrarlı beceriksizliğini sürdürüyor. Kanayan yara işsizlik de tıpkı diğer sorunlarda olduğu gibi çığ gibi büyüyor.

Yüksek enflasyonda Türkiye’yi, Zimbabve'yle, Zambiya ile yarıştıran AKP, işsizlikte de başarısızlık çıtasını yükselterek, iş bilmezliğiyle ülkemizi OECD ülkeleri içerisinde 4’üncü sıraya, G-20 ülkeleri içerisinde ise 2’nci sıraya çıkardı.

Ülkemizde gerçek işsiz sayısı son açıklanan TÜİK rakamlarına göre 233 bin kişi artarak, 8 milyon 356 bine çıktı. Ortaya çıkan bu tablo da bir kez daha göstermiştir ki, AKP demek zam demek, zulüm demek, enflasyon demek, kuyruk demek, yokluk demek, beceriksizlik demek, işsizlik demek.

AKP'nin sadece kendine ve yandaşlarına uçan, uçuran ekonomi modeliyle Türkiye’nin kanayan yarası işsizlik Kayserimizde de artıyor.

Vatandaşlarımız, AKP’nin eseri bu adaletsiz düzende iş, aş bulma umutlarını her geçen gün daha fazla yitiriyor!

Kayseri’de, son 4 ayda aktif sigortalı sayısı 10 bin 296 kişi ile azaldı. Binlerce kişi işini, güvenceli çalışma imkânını, sigortasını kaybetti.

Kayseri genelinde 2021 yılı Kasım ayında aktif sigortalı kişi sayısı 289 bin 88 iken, bu rakam 2022 yılı Şubat ayında 10 bin 296 kişi azalarak, 278 bin 792 oldu. 2021 yılı Aralık ayında Kayseri’de aktif sigortalı oranı 287 bin 329 kişi oldu. 2022 yılı Ocak ayında Kayseri’de aktif sigortalı kişi sayısı 278 bin 984 kişi olurken aynı yılın Şubat ayında aktif sigortalı kişi sayısı 278 bin 792 kişi oldu. Son 4 ayda Türkiye’de aktif sigortalı sayısı 1,1 azalırken Kayseri’de ise 3,6 azaldı.

AKP ile Kayseri de, Kayserili de kaybetmeye devam ediyor. Kayseri’de de giderek artan ve beceriksiz AKP yönetimi nedeniyle rekora koşan işsizlik tablosu, işsizlik maaşı verilerine de yansıdı. Kayseri’de işsizlik ödeneği başvurusu 94, 7 işsizlik ödeneği alan kişi sayısı ise 207, 4 oranında arttı.

İŞKUR’ un Ocak-Mart  aylarını içeren verilerine göre, Kayseri’de işsizlik ödeneğine başvuran kişi sayısı 2022 Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 94,7 yani 3 bin 906 kişi artarak, toplamda 8 bin 29 kişiye yükseldi. Kentte işsizlik ödeneği hak eden kişi sayısı Ocak-Mart döneminde 207,4 yani 2 bin 578 kişi artarak, 3 bin 821 kişi oldu.

İşsizler, iş bulma umutlarını yitirirken, bu umutsuz ve güvensiz ortam işverenlere de yansıdı!

SANAYİ ŞEHRİ OLAN KAYSERİ’DE VATANDAŞLAR İŞ ARAMAKTAN, İŞVERENLER İŞÇİ ARAMAKTAN VAZGEÇTİ

Kayseri'de vatandaşların yaşadığı ekonomik zorlukların, ekonomideki daralmanın ve işsizlik rakamlarında artış İŞKUR ve SGK verileriyle ortaya çıkmıştır.

 İŞKUR tarafından alınan Açık İşler başvurusu Türkiye genelinde 50,9 artarken, Kayseri’de 40,6 azalmıştır.

İŞKUR tarafından işe yerleştirmeler Türkiye genelinde 43,4 artarken Kayseri’de 15,1 azalmıştır. SGK tarafından açıklanan 4/a kapsamında aktif sigortalı sayısı Türkiye genelinde 1,1 azalırken Kayseri’de 3,6 azalmıştır.

Kentte, İŞKUR’a işverenlerden işçi talebi 2022 yılı Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 40,6 azaldı.

Bu durum, bu acı ve düşündüren tablo AKP’nin eseri.

Vatandaş işsizlikten, hayat pahalılığından, düşen alım gücünden kan ağlarken, AKP yönetimi ise ülke kaynaklarını har vurup, harman savurmaya, ülke gerçeklerinden uzak ballı yaşamlara, ballı maaşlara devam ediyor.

AKP,  ülkemizin kaçak göçmen İstilasına maruz kalmasına da göz yumuyor.

Özbeöz vatan evlatları, yoklukla, yoksullukla, işsizlikle karşı karşıyayken, sıkıntı içindeyken AKP’nin mülteci zikzakları, politikasızlığı, ülkenin geleceğini karanlığa sürükleyen icraatları ise tam gaz sürüyor!

Sınırı yolgeçen hanına çeviren, kaçak göçmenlerin şehirlere akınına sessiz kalan, kayıt dışı, ucuz işçi çalıştırılmasına, emek sömürüsüne göz yuman, hatta söylemleriyle sömürüyü teşvik eden AKP,  bu vatanın çocuklarına da ne yazık ki, üvey evlat muamelesi yapıyor.

Ensarcılık adı altında ülkeyi uçuruma sürüklüyor!

Vatandaşın hakkını, hukukunu, ülkenin itibarını savunacağına, emperyalizme, emperyalist oyunlara taşeronluk yapıyor, tehlikeli sularda yüzüyor.  Bunu gören vatandaşımız ise ülkenin içine düşürüldüğü hale, yaşadıklarına isyan ediyor.

Her zaman dediğimiz gibi bu iktidarın vatandaşı gördüğü yok, düşündüğü yok. Saraydan bakanlar ve sadece saraya bakanlar, vatandaşın halinden anlamaz. Yıllardır aynı yüzler, aynı sözler yaşanan bu acı tablonun sebebiler.

Artık yeter. Bu düzenin gideri yok.  Unutulan, yok sayılan vatandaşlarımız artık AKP’nin gerçek yüzünün farkında. İlk seçimde milletimiz, AKP’ye hak ettiği dersi verecek. Bu yüzden umutsuzluk yok. Geliyor, gelmekte olan. Güzel günler yakın. 

Üreten, hakça paylaşan, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi, halkımızla birlikte inşa edeceğiz. Geleceğimizi, her yönüyle tehdit eden emperyalizmin oyunlarına, mülteci tuzaklarına boyun eğmeyeceğiz.  Halkın iktidarında söz veriyoruz, ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen Türkiye’nin birleştirici gücü CHP ile gelecek.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAYSERİ’DE, DE, İŞSİZLİK, REKOR, KIRDI!,
Yorumlar
Haber Yazılımı