KAYSERİ İLK 7 KENT ARASINDA YER ALDI
tekden site sağı sünnet
Haber
23 Mart 2022 - Çarşamba 09:40 Bu haber 2191 kez okundu
 
KAYSERİ İLK 7 KENT ARASINDA YER ALDI
Türkiye’de havası en kirli iller sıralamasında Kayseri hava Kirilliğinde 7’inci sırada yer alması dikkat çekti.
GÜNDEM Haberi
KAYSERİ İLK 7 KENT ARASINDA YER ALDI

2021 Dünya Hava Kirliliği Raporu'na göre Iğdır Türkiye'nin havası en kirli kentleri de açıklandı. Avrupa bölgesinde havası en kirli kent Iğdır oldu. Türkiye’de havası kirli olan şehirler sıralamasında ise Kayseri’nin yer alması dikkat çekerken endişe verdi.

Dünya çapında 117 ülke ve 6 bin 475 şehrin hava kirliliği değerlerinin analiz edildiği 2021 Dünya Hava Kirliliği Raporu kamuoyuna açıklandı. Rapora göre Türkiye, hava kirliliği sıralamasında 46'ıncı sıradaki yerini korudu. Türkiye'yi Avrupa bölgesinde inceleyen rapora göre, Avrupa'nın havası en kirli kenti Iğdır.

İsviçre merkezli hava kalitesi teknolojisi şirketi IQAir tarafından yıllık yayımlanan rapor, metreküp başına düşen ince parçacıklı madde (PM2.5) yoğunluğu ölçümlerini esas alıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından geçen yıl güncellenen hava kirliliği eşik değerlerini kullananan rapora göre dünya çapında şehirlerin yüzde 97'sinde bu eşik değerler aşılmış durumda. Yani WHO standartlarına göre incelenen 6 bin 475 şehirden yalnızca 222'si 2021'de temiz hava soludu.

Türkiye'nin Avrupa bölgesi dahilinde incelendiği raporda Avrupa'nın havası en kirli kentleri sıralamasında Iğdır 66 μg/m yoğunluğuyla ilk sırada. Türkiye'nin havası en kirli kentleri sıralamasında Iğdır'ı Düzce ve Erzurum izliyor. 2020'de ilk sırada yer alan Çorum ise Bursa'nın hemen önünde havası en kirli 9'uncu kent. Kayseri’de bu sıralamada 7’inci oldu. Zaman zaman kentte hava kirliliği, artan doğalgazla ısınma maliyeti sonrasında ısınmada kömür kullanıldığı, kent merkezinde Suriyeli göçmenlerin oturduğu semtlerde kömür sobaları kullanılması gibi etkenler dile getirilmişti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAYSERİ, İLK, 7, KENT, ARASINDA, YER, ALDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı