KAYSERİ KENDİ YAĞINDA KAVRULACAK
tekden site sağı sünnet
Haber
29 Mart 2022 - Salı 19:11 Bu haber 1748 kez okundu
 
KAYSERİ KENDİ YAĞINDA KAVRULACAK
2022 Yılı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi'' kapsamında yürütülecek olan "Kayseri Kendi Yağında Kavruluyor'' projesi ile çiftçilere 193.000 kg aspir tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.
GÜNDEM Haberi
KAYSERİ KENDİ YAĞINDA KAVRULACAK

2022 yılı üretim sezonunda Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzün onayı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesinin 3 milyon TL'lik finansman katkısı ile 40.000 da alanda ekiliş gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Bu Kapsamda gerçekleştirilen tohum dağıtım töreni ve aspir yetiştiriciliği eğitim toplantısına Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Müdürü Mustafa Şahin, STK Başkanları ve ilçelerimizden çok sayıda çiftçi katılım sağladı.

Aspir yetiştiriciliği konusunda eğitim Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Dr. Hasan Koç tarafından gerçekleştirildi. Eğitim toplantısına katılan 1200 çiftçiye aspir yetiştiriciliği konusunda teknik bilgiler aktarılarak çiftçilerin bu konuda bilgilendirilmesi sağlandı. Eğitimden sonra tohum dağıtım törenine geçildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç tohum dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında; "Kayseri tarımını ve hayvancılığını ileri seviyelere taşıyacak olan tüm projelere desteğimiz artarak devam edecektir. İl Tarım Müdürlüğü ile işbirliğimiz başka projelerde olduğu gibi "Kayseri Kendi Yağında Kavruluyor'' projesinde de devam etmektedir. Proje ile bitkisel yağ üretimine katkı sağlanması hedeflenmekte ve 2.000 üreticimize tohum dağıtımı gerçekleştirilmektedir. Bereketli bir yıl olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

 Aspir yetiştiriciliği eğitimi ve tohum dağıtım töreninde konuşma yapan İl Müdürü Mustafa Şahin ise: "Aspir ilimiz tarımında önemli bir yere sahip olan kıymetli bir yağ bitkisidir. 2022 üretim sezonunda ekimi gerçekleştirilmek üzere tamamı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen ve İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda yapılmıştır.

 İlimiz Ülke genelinde açık ara birinci sırada olup 15 İlçede 2 bin üreticiye, 40 bin da. alanda ekimi yapılmak üzere 193.000 kg aspir tohumu dağıtımı yapılacaktır. Uygulanacak proje ile 4 bin ton aspir tohumu elde edileceği, tohumdan ise bin ton yağ ve hayvan beslenmesinde kullanılmak üzere üç bin ton posa üretileceği öngörülmektedir. Toplamda ise yaklaşık 60 MİLYON TL bitkisel üretim değeri elde edilmesi planlanmaktadır. İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi ile birlik ve beraberlik içinde Kayseri tarımı için çalışmalarımız devam edecektir. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh BÜYÜKKILIÇ'a teşekkür ediyoruz '' dedi.  

Konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh BÜYÜKKILIÇ ve İl Müdürü Mustafa ŞAHİN tarafından tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAYSERİ, KENDİ, YAĞINDA, KAVRULACAK,
Yorumlar
Haber Yazılımı