KAYSERİ LEZZETİ PASTIRMA VE SUCUK ZAMLANDI
tekden site sağı sünnet
Haber
09 Aralık 2021 - Perşembe 13:35 Bu haber 1235 kez okundu
 
KAYSERİ LEZZETİ PASTIRMA VE SUCUK ZAMLANDI
Kayseri sofralarının vazgeçilmezlerinden olan pastırma ve sucuğa zam yapıldı. Pastırma ve sucuk yüzde yirmi ila yüzde yirmi beş oranında zamlandı. Zamlı satışlar bugünden itibaren uygulamaya konuldu.
GÜNDEM Haberi
KAYSERİ LEZZETİ PASTIRMA VE SUCUK ZAMLANDI

Pastırma ve sucuk sektörünün önde gelen isimlerinden Serkan Özkara, pastırma ve sucuğa gelen zamlardan bir esnaf olarak kendilerinin de oldukça rahatsız olduğunu söyledi. Özkara,  Örneğin karkas ete 15 lira zam geliyorsa, işlenmiş ete 30 ila 35 lira arası zam geliyor. Pastırma fiyatları 1 ay öncesine kadar 190- 200-220 lira arasında seyrederken, bugün 170 liradan başlayıp 280 lira arasında değişiyor” dedi.

Pastırma ve sucuğa gelen zamlarla birlikte satışların durma noktasına geldiğini ve vatandaşların artık tadımlık aldığını kaydeden Serkan Özkara, vatandaşın alım gücü iyice düştü. Bir dilim pastırma şu an 3 lira ile 3.5 lira arasında değişiyor. İyi bir sucuğun fiyatı da 130 lira, orta halli sucuğun fiyatı ise 80 ila 100 lira arasında değişiyor. Vatandaşın alım gücü değişti. Bugün 80 lira sattığımız sucuğu 50 ile 60 lira arasında satıyorduk. Bu nedenle hareketlilik vardı ve satışlarımız iyiydi. An itibari ile sucuk 80 lira oldu, yarın belki 90 lira yada 100 lira olacak. Şu anda hareketlilik azaldı, iş yok güç yok. Diğer esnaflar gibi bizde akşama kadar oturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAYSERİ, LEZZETİ, PASTIRMA, VE, SUCUK, ZAMLANDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı