Kilise saldırısında MOSSAD iddiası
tekden site sağı sünnet
Haber
30 Ocak 2024 - Salı 07:29 Bu haber 525 kez okundu
 
Kilise saldırısında MOSSAD iddiası
Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesine yönelik yapılan saldırı ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Türkiye Gazetesi olayla ilgili yeni bir iddiayı gündeme taşıdı
GÜNDEM Haberi
Kilise saldırısında MOSSAD iddiası

Türkiye’nin  MOSSAD ajanlarını peş peşe enselediği yaşanan kilise saldırısı Batı'nın çok bildik bir senaryosu. Hedef seçim atmosferindeki Türkiye'yi karıştırmak ve sınırlarımızdaki "Teröristan" projesini sürdürmek!

 

İddiayı gündeme getiren Türkiye Gazetesi’ndeki haber şöyle…

 

Terör örgütü DEAŞ, İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’ni ayin sırasında basıp masum bir vatandaşımızı katletti. Türkiye’nin yerel seçim atmosferine girdiği, MOSSAD ajanlarına peş peşe operasyonlarıdüzenlediği kritik süreçte yaşanan kanlı eylem gözleri olağan şüphelilere yani sınırlarımızda teröristan hayali kuran Batı'lı güçlere çevirdi.

SURİYE VE IRAK'TAKİ OPERASYONLAR ETKİLİ OLDU

 

Peki uzun süredir ortalarda görünmeyen operasyon aracı DEAŞ, neden yeniden sahaya sürüldü? Güvenlik birimlerinin raporlarına göre, DEAŞ’taki hareketlilik eylem hazırlığındaki MOSSAD yapılanmasının çökertilmesi ile eş zamanlı başladı. Türkiye’nin, ABD liderliğindeki koalisyona, Suriye ve Irak’ta DEAŞ’ı bitirme teklifi yaptığı dönemde kilise baskınının yaşanması manidar!

 

Rusya ve İran ile görüşen Türkiye’nin hedefi, Irak ve Suriye sahasını dizayn aparatı olarak kullanılan DEAŞ’ı ortadan kaldırmak... Ankara bu adımla, DEAŞ ile mücadele ettikleri bahanesiyle PKK/YPG’yi aralıksız silahlandıran Batı’nın elindeki kozu da almak istiyor.

 

SÖZDE DÜŞMANLARI İSRAİL'E İLİŞMİYORLAR

 

Ortaya çıktığı süreçte ilk iş olarak Suriyeli muhaliflere saldıran, ardından PKK’ya Irak ve Suriye’de alan açan DEAŞ, Türkiye’de de sayısız saldırı gerçekleştirdi. Havalimanı, park, düğün evi, eğlence mekânları başta olmak üzere DEAŞ eylemlerinde 300’e yakın Türk hayatını kaybetti.

 

Türkiye’deki ilk eylemini 2014’te düzenleyen terör örgütü, dünyanın birçok noktasında intihar saldırısı yaparken İsrail’i hiçbir şekilde hedef almaması dikkat çekti. Ayrıca, DEAŞ’ın Türkiye’ye yönelik saldırılarında çoğu zaman MOSSAD izine rastlandı.

 

Gazze merkezli gelişmelerin bölge ve dünya denklemini sarstığı bir dönemde hortlatılan DEAŞ’a “Körfez, İran, Türkiye-İsrail- Filistin” hattında yeni rol biçildiği rapor ediliyor.

 

Kilise saldırganlarının ikisi de yakalandı

Kilise saldırısında yeni görüntüler: Saldırganlar kiliseye böyle girdi

 

İÇ VE DIŞ GELİŞMELER BAĞLANTILI

 

Türkiye’nin Gazze için üstlendiği rol, işleyen yerel seçim takvimi, ABD ile F-16 temasları, Suriye ve Irak’taki şartları sil baştan değiştirecek hamlelerimiz baskının yapıldığı süreci daha da hassas kılıyor. Kızıldeniz, Bab el-Mendep, İran, Yemen, Lübnan, Gazze, Akdeniz ve enerji-ticaret koridorlarında yaşananlar da Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Bu gelişmeler bölgesel savaş ihtimalini artırırken III. Dünya Savaşı tartışmalarını da alevlendirdi.

 

EŞ ZAMANLI EYLEMDELER

 

Diğer yandan kilise saldırısının İtalya Başbakanı Meloni ve Erdoğan görüşmesinin ardından gerçekleşmesi de bir mesaj olarak nitelendiriliyor. Suriye-Tenef ABD Üssüne yapılan drone saldırısı ve PKK-YPG’nin “DEAŞ büyük saldırıya hazırlanıyor” açıklaması kilise eylemi ile eş zamanlı oldu. Diyarbakır’da sokak duvarlarına yazılan RABE (Ayağa Kalk) mesajlarıyla halkı isyana teşvik eden faaliyetler de bu kritik süreçte meydana geldi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kilise, saldırısında, MOSSAD, iddiası,
Yorumlar
Haber Yazılımı