KOMANDOLAR ERCİYES TATBİKATINDA GÖZ DOLDURDU
tekden site sağı sünnet
Haber
19 Ekim 2023 - Perşembe 08:29 Bu haber 460 kez okundu
 
KOMANDOLAR ERCİYES TATBİKATINDA GÖZ DOLDURDU
Erciyes-2023 Tatbikatında Kayseri’deki 1’inci Komando Tugay Komutanlığında görevli askerlerimizin yaptığı paraşütle atlayış göz doldurdu. Her aşamasının görüntülenerek yayımlandığı tatbikatta gece atlayışı tatbikatı dikkat çekti.
GÜNDEM Haberi
KOMANDOLAR ERCİYES TATBİKATINDA GÖZ DOLDURDU

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, “Dost ve müttefik ülkelerle birleşik ve müşterek harekât icra etmeyi,  hava indirme imkân ve kabiliyetini geliştirmeyi amaçlayan Erciyes-2023 Tatbikatı, Kayseri’deki 1’inci Komando Tugay Komutanlığımızda devam ediyor. 4’üncü Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde icra edilen tatbikata Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, İspanya, İtalya, Libya ve Özbekistan ordularından katılım sağlanıyor. Birleşik Krallık ve Bahreyn de tatbikatta gözlemci olarak bulunuyor” denildi.

Tatbikatla ilgili her aşamasında verilen bilgilendirmede de, “Kayseri’de devam eden Erciyes-2023 Tatbikatı’nı basın mensupları da yerinde takip ediyor. Biraz sonra icra edilecek Hava Kılavuz  Harekâtı kapsamında paraşütle gece atlayışı gerçekleştirilecek. Askerlerimiz, son hazırlıkları tamamlayarak atlayış öncesi 4’üncü Kolordu Komutanı Tümgeneral Ahmet Kurumahmut’a tekmil verdi. Tekmilde, “Sizler Kahraman Komandolarsınız!  Paraşütünüz ve nefesleriniz geniş, uçuş yolunuz ve bahtınız açık olsun!” denildi.

Kayseri’de başarıyla devam eden Erciyes-2023 Tatbikatı’nda Hava Kılavuz Harekâtı kapsamında gece atlayışları yapıldı. Komandolarımızın yanı sıra Azerbaycan, Pakistan, Gürcistan ve Libya ordularına ait komandolar da atlayışta görev yaptı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KOMANDOLAR, ERCİYES, TATBİKATINDA, GÖZ, DOLDURDU,
Yorumlar
Haber Yazılımı