Kuzey Kore Lideri Kim'den ordusuna ABD emri
tekden site sağı sünnet
Haber
01 Ocak 2024 - Pazartesi 07:40 Bu haber 123 kez okundu
 
Kuzey Kore Lideri Kim'den ordusuna ABD emri
Kuzey Kore lideri Kim, kışkırtılması halinde orduya ABD ve Güney Kore'yi 'tamamen yok etme' emri verdi.
DÜNYA Haberi
Kuzey Kore Lideri Kim'den ordusuna ABD emri

Devlet medyasının Pazartesi günkü haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ABD öncülüğündeki benzeri görülmemiş bir çatışma olarak adlandırdığı durumla başa çıkmak için ulusal savunmayı güçlendirme sözü verdikten sonra, ordusuna kışkırtılması halinde ABD ve Güney Kore'yi "tamamen yok etme" emri verdi.

 

Kim'in, Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesinde 2024'te silah testlerini artırması bekleniyor. Pek çok uzman, eski Başkan Donald Trump'ın yeniden seçilmesi halinde, genişletilmiş nükleer cephaneliğinin kendisine ABD'nin imtiyazlarını gasp etmesine olanak tanıyacağına inandığını söylüyor.

 

Geçen hafta iktidar partisinin beş günlük toplantısında Kim, bu yıl üç askeri casus uydusu daha fırlatacağını, daha fazla nükleer malzeme üreteceğini ve saldırı insansız hava araçları geliştireceğini söyledi; gözlemciler bunun ABD ile gelecekteki diplomasideki nüfuzunu artırma girişimi olduğunu söylüyor.

 

Pazar günü komutanlarla yaptığı toplantıda Kim, ülkesinin nükleer silah programına açık bir gönderme yaparak, ulusal güvenliği korumak için "değerli kılıcı" keskinleştirmenin acil olduğunu söyledi. Resmi Kore Merkezi Haber Ajansı'na göre "ABD ve diğer düşman güçlerin askeri çatışma hamlelerine" atıfta bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kuzey, Kore, Lideri, Kim'den, ordusuna, ABD, emri,
Yorumlar
Haber Yazılımı