Yasa yürürlüğe girdi; Ateşli silah taşıma kamuya açık alanda yasaklandı
tekden site sağı sünnet
Haber
01 Ocak 2024 - Pazartesi 07:47 Bu haber 168 kez okundu
 
Yasa yürürlüğe girdi; Ateşli silah taşıma kamuya açık alanda yasaklandı
Ateşli silahların çoğunu kamuya açık alanda yasaklayan Kaliforniya yasası, yasal mücadele devam ederken yürürlüğe giriyor
DÜNYA Haberi
Yasa yürürlüğe girdi; Ateşli silah taşıma kamuya açık alanda yasaklandı

İnsanların halka açık çoğu yerde ateşli silah taşımasını yasaklayan Kaliforniya yasası, yasaya itiraz eden bir dava devam etse de Yeni Yıl Günü'nde yürürlüğe girdi.

 

ABD'li bir bölge yargıcı, 20 Aralık'ta, yasanın ABD Anayasası'nın İkinci Değişikliğini ihlal ettiğini ve insanları kendilerini ve sevdiklerini savunma yeteneğinden mahrum bıraktığını söyleyerek yasanın yürürlüğe girmesini engelleyen bir karar yayınladı.

 

Ancak cumartesi günü federal temyiz mahkemesi bölge hakiminin kararını geçici olarak askıya aldı. Temyiz mahkemesinin kararı, hukuki mücadele devam ederken yasanın yürürlüğe girmesine olanak tanıyor. Avukatların Ocak ve Şubat aylarında 9. Daire Temyiz Mahkemesi'ne savunma sunması planlanıyor.

 

 

Yasak, kişinin gizli silah taşıma izni olup olmadığına bakılmaksızın uygulanıyor. Bunun bir istisnası, insanların tesislerine silah getirmesine izin verildiğini belirten tabelalar asan özel sektöre ait işletmelerdir.

 

Newsom, temyiz mahkemesinin Cumartesi günü harekete geçmesinin ardından eski adıyla Twitter olan X'e şunları yazdı: "Bu karar, biz bölge mahkemesinin tehlikeli kararına itiraz ederken sağduyulu silah yasalarımızın yürürlükte kalmasına izin verecek." "Kaliforniyalılar, hastaneler, kütüphaneler ve çocuk oyun alanları gibi yerlerin güvenli ve silahlardan uzak kalmasını sağlamaya yönelik çabaları ezici bir çoğunlukla destekliyor."

 

Kaliforniya Tüfek ve Tabanca Derneği yasayı engellemek için dava açtı. ABD Bölge Hakimi Cormac Carney, yasayı engelleyen bir ihtiyati tedbir kararı verdiğinde, yasanın "geniş kapsamlı, İkinci Değişiklik'e aykırı ve Yüksek Mahkeme'ye açıkça meydan okuyan" olduğunu yazdı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yasa, yürürlüğe, girdi;, Ateşli, silah, taşıma, kamuya, açık, alanda, yasaklandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı