İsrail yılın son gününde de katliamını sürdürdü
tekden site sağı sünnet
Haber
01 Ocak 2024 - Pazartesi 07:53 Bu haber 171 kez okundu
 
İsrail yılın son gününde de katliamını sürdürdü
Netanyahu savaşın aylarca süreceğini söylerken İsrail'in Gazze'nin merkezine saldırılarında en az 35 kişi öldü. 2023 yılının son gününde yapılan bu katliamın yeni yılda da devam edeceği endişesi var.
DÜNYA Haberi
İsrail yılın son gününde de katliamını sürdürdü

İsrail başbakanının savaşın "daha aylarca" devam edeceğini söylemesinden bir gün sonra, hastane yetkilileri Pazar günü İsrail'in Gazze'nin merkezindeki saldırılarında en az 35 kişinin öldüğünü söyledi. Uluslararası ateşkes çağrılarına direniyor.

 

Ordu, İsrail güçlerinin Gazze'nin ikinci büyük şehri Han Yunus'ta faaliyet gösterdiğini ve bölge sakinlerinin, bölgesel bir yangın korkusunu artıran yaklaşık üç ay süren hava ve kara savaşının son odak noktası olan orta bölgede saldırılar olduğunu bildirdi.

 

ABD ordusu, savaşla bağlantılı bir deniz çatışmasının tırmandığı, Kızıldeniz'deki bir kargo gemisine saldırmaya çalışan İran destekli birkaç Husi isyancısını vurup öldürdüğünü söyledi. Ve İsrailli bir Kabine bakanı, Gazze halkını göç etmeye teşvik etmeyi önerdi; bu sözler Mısır ve diğer dost Arap ülkeleriyle gerilimi daha da kötüleştirebilirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İsrail, yılın, son, gününde, de, katliamını, sürdürdü,
Yorumlar
Haber Yazılımı