MİLLET BAHÇESİNE DEĞİL DEPREME HAZIRLIK İÇİN HARCAYIN
tekden site sağı sünnet
Haber
17 Şubat 2023 - Cuma 22:21 Bu haber 255 kez okundu
 
MİLLET BAHÇESİNE DEĞİL DEPREME HAZIRLIK İÇİN HARCAYIN
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP iktidarına Kayseri’de milyonlarca liraya yapılması planlanan millet bahçesi, cami gibi yapılar yerine bu paralarla depreme hazırlık yapılması ve binaların güçlendirilmesi çağrısı yaptı.
GÜNDEM Haberi
MİLLET BAHÇESİNE DEĞİL DEPREME HAZIRLIK İÇİN HARCAYIN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, “Kayseri’de olası bir depreme ilişkin hangi önlemler alınmaktadır?” diye soran Ataş, ayrıca toplanma alanları konusuna da dikkat çekerek, “Bu alanlardan neden Kayseri’de kimsenin haberi yok?” dedi. Diğer yandan Ataş, Kayseri’nin resmi verilere göre Türkiye’de en yüksek bina ortalamasına sahip il konumunda olduğunu da belirterek, Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilciğinin hazırladığı deprem raporunu da hatırlattı. Ataş, “Oda yetkilileri tarafından olası bir depremde 5 bin yapının büyük risk altında olduğu belirtiliyor. Kayseri’de yapılar depreme ne kadar hazır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle çarpıcı  sorular yöneltti. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketine dikkat çeken Milletvekili Ataş, bu konuda iktidar kanadından yapılan çelişkili Kayseri açıklamaları da hatırlatarak, “Açıklanan Kayseri’ye ilişkin veriler şüpheye yer vermektedir” dedi. “Ülkemizi derinden sarsan ve on binlerce insanımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından milletçe bu yaraları sarmaya çalışmaktayız” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “Söz konusu depremler Kayseri şehrinde de etkili olmuştur. Hatta bugüne kadar Kayseri bazında gördüğümüz en şiddetli depremler olarak hissedilmiştir. Kayseri’de birçok yapıda da hasara sebep olmuştur” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MİLLET, BAHÇESİNE, DEĞİL, DEPREME, HAZIRLIK, İÇİN, HARCAYIN,
Yorumlar
Haber Yazılımı