MİLLET SİZE HAKKINI HELAL ETMİYOR
tekden site sağı sünnet
Haber
16 Mart 2023 - Perşembe 20:28 Bu haber 354 kez okundu
 
MİLLET SİZE HAKKINI HELAL ETMİYOR
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te yaptığı konuşmayla dikkat çekti. Ataş, “Siz her olay sonrasında helallik istediniz. Depremde milleti enkaz altında bıraktınız, sonra çıkıp helallik istediniz. Millet size hakkını helal etmiyor, bunların hesabını sandıkta soracak” dedi.
SİYASET Haberi
MİLLET SİZE HAKKINI HELAL ETMİYOR

 “Göz göre gelen felakete kulak tıkayan, sorumluluğu bulunan herkesin adalet huzurunda hesap vermesini sağlayacağız” diyen Milletvekili Ataş, “Bu feryat eden anneye, enkazın altındaki ailesiyle konuşa konuşa onları ebediyete uğurlayan çocuğumuza ve kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza borcumuzdur” diye konuştu. Milletin AKP’ye güvenmediğini dile getiren Milletvekili Dursun Ataş, deprem nedeniyle gerçekleştirilen “Türkiye tek yürek” kampanyasında dikkat çekerek, toplanan  paranın akıbetinin de tıpkı daha önce toplanan “deprem vergileri” gibi belirsiz olduğunu söyledi. Ataş, “Deprem için alınan sadece özel iletişim vergisinin 1999-2022 yılları arasındaki toplamı bugün 160 milyar liradır yani ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasında toplanan miktardan daha fazla, ama bu paranın akıbeti de belirsiz” ifadelerini kullandı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) vatandaşın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmeye devam ediyor.  Meclis’te görüşülen “Afet Yeniden İmar Fonu” Kanun Teklifi’nin 2’nci maddesi üzerine parti grubu adına söz alan Ataş, konuşmasına “Ülkemizin yaşadığı en büyük doğal felaketlerden biri olarak kabul edilen Kahramanmaraş, Pazarcık, ve Elbistan merkezli 2 deprem büyük can kaybı ve yıkıma sebep olmuş, ülkemizin depreme hazırlıksız oluşu ve yönetim zafiyeti yüzündense asrın felaketine dönüşmüştür. Buradan bir kez daha depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı ve sabırlar diliyorum” ifadeleriyle başladı.

“İYİ Parti olarak milletimizin acılarını ve yaralarını saracak iradeyi inşa edeceğiz, göz göre gelen bu felakete kulak tıkayan, sorumluluğu bulunan herkesin adalet huzurunda hesap vermesini sağlayacağız” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “Bu, yüce Türk milletine sözümüzdür, enkazın başında çocuğunun kurtarılması için günlerce yardım bekleyen babaya, ‘5 çocuğumu kaybettim, kimse yoktu’ diye feryat eden anneye, enkazın altındaki ailesiyle konuşa konuşa onları ebediyete uğurlayan çocuğumuza ve kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza borcumuzdur” diye konuştu.

Meclis’te görüşülen kanun teklifiyle ilgili olarak Ataş, “Afet bölgesinin yeniden imarı için fon kurulmasına katılıyoruz ancak getirilen teklifte fon bütçe dışı tutulmuş, kuvvetli denetimin dışında bırakılmıştır. Ülkemiz daha önce bu bütçe dışı fon uygulamalarından oldukça zarar görmüştür. Nitekim, bu uygulama 2001 ekonomik krizinin sebeplerinden de biri olmuştur. Bu kanun teklifiyle bütçe dışında bir yapı oluşturulmaktadır. Bütçe disiplinden uzaklaşılmasına neden olan fonun zaten derin bir kriz içinde olan ekonomimize büyük zararlar vereceği de açıktır” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MİLLET, SİZE, HAKKINI, HELAL, ETMİYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı